Als je te snel rijdt, zie je minder

De snelheidslimiet is de veiligheidslimiet en te snel rijden zorgt voor een verminderd zicht. Dit geldt ook voor een beetje te snel rijden, voor ervaren chauffeurs en wanneer je alleen op de baan denkt te zijn. Een beetje te snel is nog altijd te snel, ervaring kan een vals gevoel van veiligheid geven en tegenwoordig ben je nooit nog alleen op de weg. Hou je dus aan de snelheidslimiet en zorg mee voor voor veilig verkeer voor iedereen.

Als je te snel rijdt, zie je minder banner

Als je te snel rijdt, zie je minder. Hou je dus aan de snelheidslimiet, dan heb je tijd om het verkeer te zien en op tijd te reageren bij onverwachte situaties.

Meer informatie over deze campagne en verkeersveiligheid op https://www.veiligverkeer.be/campagnes/als-je-te-snel-rijdt-zie-je-minder

Nee, je hebt geen bril of vergrootglas nodig – je aan de snelheidslimiet houden, doet al wonderen. Je hersenen hebben genoeg tijd nodig om alle informatie te verwerken die op je afkomt in het verkeer. Hoe sneller je rijdt, hoe moeilijker je het dus maakt voor jezelf om je omgeving te zien en op tijd te kunnen reageren. Jan Van Looveren deed de test.

Op de website vind je de ervaring van Jan Van Looveren en onder andere een antwoord op de vragen:

  • Waarom is snel rijden gevaarlijk?
  • Op welke manier heeft mijn snelheid invloed op mijn stopafstand? 
  • Een beetje te snel, is dat zo erg? 

Op de website vind je ook enkele tips om je aan de snelheidslimiet te houden zoals: check de verkeersdrukte vooraf, laat je niet opjagen, gebruik je adaptieve cruisecontrol of overweeg een alternatief vervoersmiddel. 

Labels