40e Quick&Lock-actie in Nieuwerkerken

Op 28 oktober ging de 40e Quick&Lock-actie door van Politie Aalst. In Nieuwerkerken belden onze collega's aan bij 267 woningen en konden uiteindelijk 80 afspraken vastleggen voor diefstalpreventieadvies. Bij de gemeenschapswacht lieten ook 43 mensen hun fiets gratis registreren. 

Quick&Lock-actie

Bij de start van de herfstvakantie organiseerde de dienst Politionele Preventie in samenwerking met de Wijkdienst en de gemeenschapswachten de 40e Quick&Lock-actie.

Deze keer ging de actie door in Nieuwerkerken. Tijdens een Quick&Lock-actie gaan onze collega’s van deur tot deur om mensen de mogelijkheid te geven hun huis inbraakveiliger te maken aan de hand van een diefstalpreventieadvies.

In totaal gingen onze collega’s langs bij 267 woningen, wat resulteerde in 80 afspraken. De diefstalpreventieadviseurs zullen daar langsgaan, de woning controleren op inbraakgevoelige punten en daarna samen met de eigenaars verbeterpunten bespreken. Het advies is volledig gratis en vrijblijvend, de eigenaars kiezen zelf in hoeverre ze het advies volgen.

Tijdens de actie konden omwonenden hun fiets gratis laten registreren bij de gemeenschapswachten. Maar liefst 43 mensen maakten hiervan gebruik.

Er gaan ongeveer 4 Quick&Lock-acties per jaar door, telkens in een andere Aalsterse deelgemeente of centrumwijken. Mensen die interesse hebben in diefstalpreventieadvies kunnen dit ook gratis aanvragen via PZ.Aalst.Preventie@police.belgium.eu.

Labels