'Weekend zonder alcohol achter het stuur': Resultaten

De federale en lokale politie organiseren van vrijdag 15/01/2016 tot maandag 18/01/2016 het eerste 'Weekend zonder alcohol achter het stuur'. Dit betekent dat er gedurende 60 uur in het hele land tal van alcoholcontroles worden gehouden. Deze controle- en sensibiliseringsactie is bedoeld om de veiligheid op onze wegen te verbeteren en het aantal verkeersslachtoffers te verminderen.

Ook onze politiezone heeft aan deze actie meegewerkt.

Er werd op de nacht van 16/01 naar 17/01 tussen 22.30u en 05.00u op drie verschillende plaatsen gecontroleerd door onze diensten met fantastische resultaten inzake alcohol!

Er had niemand van de gecontroleerde bestuurders teveel alcohol op!

Op de N70 in Waasmunster werden 59 voertuigen gecontroleerd. Er werden 58 sampling-testen en 1 ademtest afgenomen. Deze waren allemaal safe!

Er werd wel een PV opgemaakt inzake misbruik handelaarsplaat en een onmiddellijke inning voor het niet gebruik van een kinderzitje.

In Hamme werden in de Biezestraat 38 voertuigen gecontroleerd waarvan er geen enkele bestuurder te diep in het glas had gekeken. Er werd wel een PV opgemaakt voor het niet kunnen voorleggen van een geldig verzekeringsbewijs en een PV van waarschuwing voor het niet bijhebben van een geldig rijbewijs.

Ook in de Neerstraat in Hamme werd later die nacht gecontroleerd. Daar hadden ook alle 42 gecontroleerde voertuigen een BOB achter het stuur. Één PV werd opgesteld voor het niet kunnen voorleggen van een geldig verzekeringsbewijs.



Het doet ons plezier deze mooie resultaten inzake alcohol/drugs achter het stuur te kunnen meedelen. Proficiat aan de verantwoordelijke BOB's!

Labels