Tips & tricks

Criminelen verleggen hun werkterrein steeds meer van andere misdrijven, zoals bv. inbraken, naar internetcriminaliteit. Minder risico en meer opbrengst maken online fraude aantrekkelijker. En de coronapandemie zorgde voor een nóg grotere stroomversnelling. De tijd van de kromme zinnen en vele taalfouten is voorbij. Bovendien veranderen ze heel snel van taktiek als een bepaalde werkwijze niet meer voldoende opbrengt. De oplichters worden slimmer en dus moeten wij dat ook zijn! Dit kunnen we doen door de alarmsignalen te herkennen, op de hoogte te blijven en (tijd) te investeren in je online beveiliging.

Door de vele en snel veranderende vormen van online fraude is het onmogelijk om alles in deze folder op te sommen én altijd up-to-date te blijven. Maar met deze 3 T’s voorkom je al heel wat onheil: let op als iets Te mooi is, een gezonde portie Twijfel is van belang en Train goede gewoontes als je online aanwezig bent.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Assenede/Evergem via het contactformulier of telefonisch via 09 257 00 10.