Inschrijving bromfietsen en lichte vierwielers

Sinds 31 maart 2014 dient men de nieuwe bromfietsen klasse A en klasse B vooraleer ze in het verkeer op de openbare weg toegelaten worden, in te schrijven bij de Dienst Inschrijvingen van Voertuigen (DIV). Vanaf 11 december 2015 moeten ook de bromfietsen en lichte vierwielers die reeds eerder in het verkeer gebracht werden, ingeschreven worden.

Er wordt hiervoor wel een overgangsperiode van 1 jaar voorzien. Met andere woorden de overgangsperiode loopt tot 11 december 2016.

De inschrijving gebeurt in 2 fasen:

1. Registratie van de technische voertuiggegevens

De registratie bij de DIV gebeurt via een kantoor van De Post, maar niet via een Postpunt.

Om je bromfiets of lichte vierwieler in te schrijven dien je in het bezit te zijn van een gelijkvormigheidsattest of een certificaat van overeenstemming.

Heb je dit attest niet langer in je bezit dan zal de politie je een 'Attest onvrijwillige buitenbezitstelling van een gelijkvormigheidsattest/COC Bromfietsen en lichte vierwielers' afleveren.

Als je bromfiets of lichte vierwieler voor 1 mei 1976 in het verkeer gebracht werd, dien je in het bezit te zijn van een bouwjaarattest afgeleverd door de Belgische Federatie van Oude Voertuigen.

De post levert een 'Aanvraagformulier tot inschrijving' af.

2. Inschrijving van het voertuig door de verzekeraar

Je overhandigt het 'Aanvraagformulier tot inschrijving' aan je verzekeraar die je voetuig zal inschrijven bij de DIV.

De post levert je nieuwe nummerplaat thuis of op het gevraagde adres.

Opgelet: Bij levering dienen de kosten voor de inschrijving en je nummerplaat wel betaald te worden aan de postbode.

Meer informatie vind je in bijgevoegde brochure.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Meetjesland Centrum via het contactformulier of telefonisch via 09 376 46 46.