Persbericht maandag 22 januari 2018

Di 23.01.2018 - 8:18

Verkeersongeval
In de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 januari gebeurde er kort na middernacht een verkeersongeval in de Vaartstraat in Kaprijke, ter hoogte van het Esso Tankstation. Een wagen, met twee inzittenden, belandde in de gracht. Er werd niemand gewond. De 58-jarige chauffeur uit Eeklo legde een negatieve ademtest af.


Onopzettelijke brandstichting
Op zondag 21 januari werd er een brand gemeld in de Gravin Maria D'Alcantaralaan in Lembeke. Daar had een zomerhuisje vuur gevat. De eigenaar, een 27-jarige man, had er zijn kachel ontstoken en kort nadien kon hij rookontwikkeling waarnemen. Hij had getracht de brand zelf onder controle te krijgen, maar de hulpdiensten werden kort nadien toch in kennis gesteld en konden het nodige doen. Er vielen geen gewonden.


Verkeersongeval met gewonden
Zaterdagnacht werden onze diensten in kennis gesteld van een verkeersongeval in de Watervlietsesteenweg. Een 22-jarige vrouw uit Waterlandkerkje (Nederland) reed er tegen een verlichtingspaal, die over de weg terecht kwam. De wagen belandde in een gracht. De vrouw geraakte zonder veel problemen uit het voertuig. De takeldienst kwam ter plaatse. De vrouw legde een positieve ademtest af.


Verkeersongeval
Op maandagochtend omstreeks 05.30 uur kwam het tot een aanrijding tussen twee voertuigen op het kruispunt van de Ringlaan met de Vrouwestraat. Er was enkel stoffelijke schade en de twee partijen konden het Europees Aanrijdingsformulier invullen.

In nood? Geen nood! Maak je noodplanning op in 5 minuten!

Ma 22.01.2018 - 8:12
JVH Mijn noodplanning FOTO 1

In nood? Geen nood! Maak je noodplanning op in vijf minuten!

Op woensdag 8 november lanceerde Het Crisiscentrum de sensibiliserende mini-campagne 'Bereid je voor'. Deze campagne wil iedereen aanmoedigen om op voorhand na te denken over een eigen noodplanning, zodat we optimaal zijn voorbereid op noodsituaties.

In 7 korte stappen kan je je optimaal voorbereiden op een noodsituatie. Dit wordt in volgend filmpje uitgelegd: https://www.youtube.com/watch?v=8MwgxmLe2Jw.

Op www.mijnnoodplan.be vind je een online tool om een eigen gepersonaliseerd noodplan te maken. Weet jij waar je hoofdkraan of je gaskraan zit? En waar bevindt de elektriciteitskast zich? Waar hangen de rookmelders? Je krijgt er allerhande nuttige tips mee. Zo raadt men je aan om een noodpakket te maken met enkele belangrijke items in, zoals een zaklamp, een kopie van je belangrijke documenten, kaarsen… Bovendien zal je aandacht gevestigd worden op enkele belangrijke zaken: wat als je voordeur niet bereikbaar is? Heb je al nagedacht over nooduitgangen in je woning?

Tot slot kan je alle belangrijke telefoonnummers en gegevens invullen (van je huisarts, je verzekeraar, wie te contacteren in nood…), zodat je deze in een noodsituatie allemaal bij de hand hebt.

Op 5 minuten is je eigen persoonlijke noodplanning af en kan je het afprinten via de website!

Daarnaast is er ook Oost-Vlaams communicatienieuws. Sinds kort is de dienst Noodplanning van de federale diensten van de gouverneur ook aanwezig op sociale media. Doel? De bevolking informeren. Voor, tijdens en na een noodsituatie. Volg hen op:
- Facebook: https://www.facebook.com/NoodplanningOostVlaanderen/
-Twitter: https://twitter.com/CrisisOvl

Persbericht vrijdag 19 januari 2018

Vr 19.01.2018 - 16:26

Inbraak
Op donderdag 18 januari werd een inbraak vastgesteld in nachtclub Beverly Hills in de Zeelaan te Eeklo. De deur was opengebroken en binnen in het gebouw was er veel schade en wanorde.


Verkeersongeval
Vrijdagochtend werd er omstreeks 06.00 uur een verkeersongeval gemeld in de Windgatstraat in Kaprijke. Een 23-jarige man uit Maldegem reed er met zijn vrachtwagen drie geparkeerde wagens aan. De drie aangereden wagens vertoonden (grote) schade.

De aanrijder legde een negatieve ademtest af.