Persbericht 'Projectdag' 20 november 2017

Di 21.11.2017 - 11:29

Op maandag 20 november vond in de Politiezone Meetjesland Centrum​ een eerste projectdag plaats.

De projectdagen zijn een initiatief van inspecteur Alexander De Baets om in functie van de prioriteiten bepaald in ons zonaal veiligheidsplan gerichte controles uit te voeren over het hele grondgebied van de politiezone.
Het doel is de aanspreekbaarheid en de zichtbaarheid én het veiligheidsgevoel van de burger in deze donkere dagen te verhogen.

In kader van "drugs in het verkeer" werden 40 voertuigen gecontroleerd op grensscheiding te Watervliet waarvan 5 voertuigen werden doorzocht en 5 personen grondig werden gecontroleerd.

Ter preventie van fiets- en winkeldiefstallen werd opvallend te voet gepatrouilleerd op het Krügercentrum in Eeklo, in de Stationsstraat en in de onmiddellijke omgeving van de fietsenstalling rond het treinstation.

Om overlast van jongeren en sluikstorten door jongeren te voorkomen werd in anonieme voertuigen in burger gepatrouilleerd rond College Onze-Lieve-Vrouw Ten Doorn, het PTI te Eeklo en aan de bushalte op de Markt. Meerdere jongeren werden daarbij geïdentificeerd en aangesproken op hun gedrag.

Tenslotte werd bij de invallende duisternis overgeschakeld op anonieme patrouilles in inbraakgevoelige wijken in Lembeke en Kaprijke gelegen in de onmiddellijke omgeving van de N49. Hierbij werden 130 voertuigen gecontroleerd. Overtredingen werden er niet vastgesteld , preventie en proactief optreden stonden vandaag centraal !

In de nabije toekomst zullen nog projectdagen worden georganiseerd.

Persbericht maandag 20 november 2017

Di 21.11.2017 - 11:19

Winkeldiefstal
Op zondag 19 november werd er een winkeldiefstal gemeld in winkelketen Carrefour op het Krügercomplex in Eeklo. Aldaar werd een 34-jarige man uit Maldegem betrapt toen hij twee pizza's onder zijn jas had weggestopt. De winkel nam nadien de pizza's terug en de man werd meegenomen ten burele.


Verkeersongeval
Maandagmorgen omstreeks 07.30 uur werd de Politiezone Meetjesland Centrum in kennis gesteld van een verkeersongeval in de Zeelaan in Eeklo. Het kwam tot een botsing tussen een auto en een fiets, respectievelijk bestuurd door een 45-jarige man uit Maldegem en een 39-jarige vrouw uit Maldegem. De vrouw kwam ten val en bezeerde zich aan de arm. De fiets werd licht beschadigd.

Persbericht zondag 19 november 2017

Ma 20.11.2017 - 9:06

Inbraak
Op zondag 19 november werd de Politiezone Meetjesland Centrum ingelicht van een diefstal met braak in het bosinfocentrum van Provinciaal Domein Het Leen in de Gentsesteenweg in Eeklo. De toegangsdeuren van de balie en het werkatelier werden geforceerd. De ruimtes werden doorzocht. Het voorlopig nadeel betreft drie tablets.