Oproep naar getuigen van de moord in Zelzate op 3 oktober 2017

Do 05.10.2017 - 14:14
Opsporing zelzate

Op dinsdag 3 oktober 2017 in de namiddag werd een winkel van kantoor- en schoolbenodigdheden overvallen in het centrum van Zelzate.

Het betreft de winkel 't Ateljeeke, gelegen aan het kruispunt van de Oostkade en de Marktstraat in Zelzate. De uitbaatster raakte hierbij zwaar gewond en overleed ter plaatse.
Deze winkel ligt in het centrum en rond dat tijdstip passeren er veel mensen.

De onderzoekers doen dan ook een oproep naar getuigen, naar mensen die op dinsdagnamiddag 03/10/17 verdachte personen of handelingen hebben gezien in of rond de winkel 't Ateljeeke . Alle informatie, elke tip over de dader(s) vraagt de politie te melden op het gratis nummer 0800 30 300.

Persbericht woensdag 4 oktober 2017

Do 05.10.2017 - 7:57

Diefstal

Dinsdagnamiddag werd er bij de Politiezone Meetjesland Centrum aangifte gedaan van diefstal in de Raverschootstraat. Aldaar werd het beeld van een leeuwenkop gestolen uit een tuin.
Het beeld weegt 25 kilogram en is 50 centimeter hoog. In de tuin waren er geen sporen van diefstal vast te stellen. Een buurtonderzoek kan misschien meer info opleveren. Eventuele getuigen kunnen zich melden op het politiecommissariaat.

Persbericht 30 september 2017

Ma 02.10.2017 - 13:20

Dronken motorrijder
Afgelopen nacht heeft een anonieme patrouille van de Politiezone Meetjesland Centrum een dronken motorrijder geïntercepteerd in het centrum van Eeklo. Een 48-jarige man uit Eeklo reed zwalpend door het centrum met zijn zware Harley Davidson motorfiets. Hij legde een positieve ademtest af en zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. Hij bleek tevens in het bezit te zijn van een verboden wapen, namelijk een dolkmes.


Verkeersongeval met alcoholintoxicatie
Afgelopen nacht kreeg de Politiezone Meetjesland Centrum kennis van een verkeersongeval in de Tieltsesteenweg in Eeklo. Een 68- jarige man uit Assenede kwam er met zijn voertuig Peugeot RCZ in aanrijding met een geparkeerd voertuig. Door de aanrijding werd zijn voertuig naar links gekatapulteerd en komt hij verderop op zijn dak terecht op de rijbaan. De bestuurder bleek niet gewond te zijn en legde een positieve ademtest af.
Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. Zijn voertuig werd getakeld.

Lokale actie
Afgelopen nacht heeft de PZ Meetjesland Centrum een kleine lokale actie gevoerd gevoerd op het grondgebied van de zone. In inbraakgevoelige wijken en op gekende overlastplaatsen werd daarbij uitvoerig gepatrouilleerd. 17 voertuigen en 25 personen werden aan een grondige controle onderworpen.
Na controle mochten ze beschikken. Eén gecontroleerde bestuurder legde wel een positieve ademtest af.