Persbericht verkeersacties weekend 26-27 maart

Afgelopen weekend werd er gericht gecontroleerd op snelheid en rijden onder invloed van alcohol en drugs.

725 voertuigen werden inzake snelheid gecontroleerd.

controle

100 (13,8%) van de gecontroleerde voertuigen reden sneller dan de getolereerde snelheid.

Bij controle zondagnamiddag bleek maar liefst ruim 18% van de bestuurders in de Moerstraat te Bentille (bebouwde kom) te snel te rijden.

"Vermoedelijk denken sommige bestuurders onterecht dat de pakkans in het weekend lager zou zijn dan tijdens de week. Doch gezien snelheid een belangrijke factor blijft bij de oorzaak en de ernst van een ongeval, zet onze politiezone ook tijdens het weekend in op snelheidscontroles."

75 bestuurders werden aan een controle onderworpen.

  • Hierbij bleek één bestuurder licht geïntoxiceerd waarbij, naast een onmiddellijke inning van 179 euro, tevens zijn rijbewijs 3 uur werd ingehouden.
  • Eén bestuurder had met 3,13 promille ruim 6 keer de maximaal toegelaten hoeveel alcohol geconsumeerd. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen. Hij zal zich voor de politierechtbank moeten verantwoorden.
  • Eén bestuurder reed onder invloed van drugs, bij dergelijke inbreuk is steeds de onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor 15 dagen voorzien. Ook hij zal zich voor de politierechtbank moeten verantwoorden. 

"Wie rijdt onder invloed van drugs krijgt een geldboete opgelegd van 1.600 tot 16.000 euro. Je riskeert ook een rijverbod van minimum 3 maanden tot maximum 2 jaar. Wie minder dan twee jaar over een rijbewijs B beschikt, krijgt automatisch een rijverbod opgelegd en moet opnieuw een rijexamen afleggen. De invloed van drugs op de rijvaardigheid wordt door de gebruiker dikwijls onderschat. Dit omdat deze gevolgen minder zichtbaar zijn dan bij iemand die rijdt onder invloed van alcohol. Binnen onze politiezone werd hieromtrent een belangrijke expertise opgebouwd. Wij hebben dan ook aandacht voor alle middelen die mogelijk de rijvaardigheid kunnen beïnvloeden."

Labels