Resulaten verkeersveilige nacht 2-3 december

Bij de start van de BOB-campagne heeft de PZ Meetjesland centrum deel genomen aan de "verkeersveilige nacht".

Tijdens de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 december '17 werden snelheidscontroles en controles op het rijden onder invloed gehouden.

Tijdens korte periodes werden op 8 verschillende locaties controledispositieven opgesteld waarbij elke gecontroleerde bestuurder aan een ademtest werd onderworpen.

Tegen de ochtend werd overgegaan op mobiele controles teneinde meer selectief bestuurders, die een afwijkend rijgedrag vertonen, te controleren.

Het was een koude en stille nacht met opmerkelijk weinig verkeer.

In totaal werden 204 voertuigen inzake snelheid gecontroleerd, hierbij werden 33 bestuurders in overtreding genomen.

De meest opvallende snelheidsovertreding werd vastgesteld in de Molenstraat te Kaprijke, alwaar een bestuurder aan 104 km/uur werd "geflitst" binnen de bebouwde kom.

102 bestuurders werden aan een controle op het rijden onder invloed van alchol en drugs onderworpen.

Hierbij bleek dat 3 bestuurders licht waren geïntoxiceerd waarop, naast een boete, het rijbewijs gedurende 3 uur werd ingehouden.

3 Bestuurders legden een positieve ademtest af, van 2 bestuurders werd het rijbewijs voor 6 uur ingehouden en 1 bestuurder was dermate geïntoxiceerd dat zijn rijbewijs onmiddellijk werd ingetrokken voor de duur van 15 dagen, zij zullen zich tegenover de rechtbank moeten verantwoorden.

Eén dronken bestuurder was op een kruispunt ingedommeld achter het stuur en bleek in staat van openbare dronkenschap te verkeren.

Betrokkene weigerde een ademtest af te leggen waarop een dokter werd gevorderd teneinde hem aan een bloedstaal te onderwerpen.

Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor de duur van 15 dagen ingetrokken. Teneinde zijn veiligheid te waarborgen werd hij ter ontnuchtering opgesloten.

Eén persoon werd nabij een horecazaak betrapt op wildplassen en werd hierinzake verbaliseerd.

Eén voertuig bleek bij controle niet meer geldig te zijn verzekerd en de geldigheid van de technische keuring van twee andere voertuigen bleken te zijn vervallen.