Persbericht maandag 15 mei 2017

Verkeersongeval

Op de N49 richting Knokke gebeurde er op zondag 14 mei een verkeersongeval omstreeks 14.00 uur. Daar reed een 22-jarige bestuurder met Poolse nationaliteit met zijn Seat Leon tegen werfsignalisatie. De bestuurder en de passagier, een 28-jarige vrouw uit Lede, werden niet gewond. De brandweer kwam ter plaatse voor het opruimen van de rijweg.



Verkeersongeval

Op maandag 15 mei omstreeks 02.00 uur kreeg de PZ Meetjesland Centrum melding van een verkeersongeval met stoffelijke schade in de Maagd Van Gent te Sint-Laureins.

Een 51-jarige bestuurder uit Assenede was er met zijn voertuig BMW in aanrijding gekomen met 2 geparkeerde voertuigen. Door de aanrijding zijn de 2 geparkeerde voertuigen tegen en in de gevel van een woning terecht gekomen.

Er vielen geen gewonden. De bestuurder legde een negatieve ademtest af. De brandweer kwam ter plaatse om de woning te stutten.

Alle drie de voertuigen waren niet meer rijvaardig en moesten getakeld worden.

Onopzettelijke brandstichting

Op maandag 15 mei werden er in Balgerhoeke rond de middag een brand opgemerkt. Het bleek te gaan om een brand van een container op een werf.

De container bevatte geen gevaarlijke stoffen en het vuur sloeg niet over. De brandweer had het vuur heel snel onder controle.

De brand is vermoedelijk ontstaan door zelfontbranding van het afval. Er vielen geen gewonden.