Persbericht weekend 17-19 februari 2017

Brand

In de nacht van 16 op 17 februari werd er omstreeks 02.45 uur brand gemeld bij B-Post in de Stationsstraat in Eeklo. De brand was ontstaan op het terrein achter het gebouw van B-Post.

Een houten pallet, een steekwagentje en een postzak stonden in brand toen een medewerker van de post op het terrein kwam gereden. De brand doofde uiteindelijk vanzelf uit.

Hoe de brand precies is ontstaan, is nog onduidelijk. Er werd niets verdachts opgemerkt.



Verdachte gedragingen/inbraak

Vrijdag 17 februari omstreeks 20.15 uur kreeg de PZ Meetjesland Centrum melding van een verdacht voertuig Jaguar met Britse nummerplaat in de Koning Boudewijnlaan te Eeklo.

Iemand meldde dat hij had gezien dat 2 manspersonen met een tas uit een tuin van een woning kwamen gelopen, in het voertuig stapten om vervolgens met hoge snelheid weg te rijden in de richting van de R43 ("den Teut").

Het voertuig werd door het communicatie- en informatiecentrum Oost-Vlaanderen onmiddellijk gesignaleerd aan de politiediensten in de regio. Uiteindelijk werd het voertuig opgemerkt op de Kennedylaan te Gent. Bij het zien van de politiepatrouilles stopte het voertuig en liepen 4 manspersonen weg uit het voertuig. De verdachten konden tot op heden nog niet aangetroffen worden.

In het voertuig werd de tas gevonden met daarin juwelen en parfum die afkomstig bleken te zijn van een inbraak in de woning gelegen in de Koning Boudewijnlaan te Eeklo.

Het voertuig werd getakeld met het oog op sporenonderzoek.



Verkeersongeval lichamelijk letsel met alcoholintoxicatie

In de nacht van 17 op 18 februari kreeg de Politiezone Meetjesland Centrum omstreeks 01.50 uur melding van een verkeersongeval op de N49 te Eeklo. Een 38-jarige man uit Maldegem was er de controle over zijn stuur verloren en kwam in een weide terecht gelegen naast de N49.

Hij werd met lichte verwondingen overgebracht naar AZ Alma te Eeklo. Aldaar legt hij een positieve ademtest af met als resultaat 0,45 mg/l UAL.

Zijn voertuig werd getakeld.



Inbraak in woning

In de nacht van zaterdag op zondag werd er omstreeks 00.15 uur een inbraak gemeld in een woning, gelegen in de Lijsterbesstraat in Eeklo.

Bij hun thuiskomst stelden de bewoners vast dat aan de zijkant van de woning een raam was opengebroken.

De volledige bovenverdieping werd doorzocht. Er werden juwelen gestolen.