Persbericht vrijdag 3 februari 2017

Verkeersongeval stoffelijke schade met vluchtmisdrijf



Op donderdag 2 februari 2017 gebeurde er een verkeersongeval met stoffelijke schade en vluchtmisdrijf in de Galgenstraat in Eeklo. Daar parkeerde een 56-jarige man uit Evergem zijn groene Toyota Corolla omstreeks 08.00 uur. Na zijn werk, omstreeks 17.00 uur, stelde hij vast dat de voorbumper en de achterbumper beschadigd waren.

Mocht u getuige geweest zijn van deze feiten, aarzel niet de Politiezone Meetjesland Centrum in te lichten op 09/376.46.46.

Winkeldiefstal



Donderdagavond 2 februari betrapte de winkeldetective in de Colruyt in Eeklo een 18-jarige man uit Waarschoot die tabak in zijn jas had weggestopt.

De man gaf de feiten toe en kon beschikken.

Verkeersongeval stoffelijke schade met vluchtmisdrijf en alcoholintoxicatie



Vrijdag 3 februari 2017 om 02.30 uur gebeurde een verkeersongeval in Nieuwendorpe in Eeklo. Daar was een voertuig door een metalen afsluiting van een bedrijf gereden.

Na enig speurwerk trof de politie twee verdachten aan die zich in de buurt van het ongeval hadden verstopt achter een omheining.

Dit betrof een 31-jarige en een 24-jarige man, beiden woonachtig in Eeklo, die respectievelijk de bestuurder en passagier bleek te zijn. Ze bekenden onmiddellijk de feiten.

De bestuurder van het voertuig was zo danig onder invloed van alcoholische dranken dat hij bestuurlijk ter ontnuchtering werd opgesloten. Hij legde dan ook een positieve ademtest af.

Hij bleek tevens nog een lopend rijverbod te hebben. In het voertuig werd ook nog een kleine hoeveelheid marihuana, een groot vleesmes en een luchtdrukpistool aangetroffen. Deze zaken werden in beslag genomen. Betrokkenen zullen zich later voor de rechter moeten verantwoorden.