Persbericht vrijdag 2 december 2016

Verdacht voertuig

Op donderdagnamiddag 1 december 2016 werd de Politiezone Meetjesland Centrum in kennis gesteld van een verdacht voertuig met Franse nummerplaat dat gesignaleerd was aan de kerk in Kaprijke. Een manspersoon was de kerk uitgelopen en vervolgens vertrokken met het voertuig.

Twee wijkinspecteurs van de wijk "Kaprijke" deden onmiddellijk nazicht in de kerkjes en kapelletjes in de directe omgeving. Wat later wordt het voertuig opgemerkt aan het kerkje in Sint-Jan-in-Eremo. De twee wijkinspecteurs zagen de man uit de kerk wandelen.

Het voertuig stond gekend in de politiedatabanken als "frequent aan te treffen in de onmiddellijke buurt van kerken". Bij controle bleek het te gaan om een 48-jarige man van Bosnische nationaliteit die illegaal in ons land verblijft. Betrokkene werd overgebracht naar de "refuge" te Brugge, zijnde het het gesloten centrum voor illegalen.



Winkeldiefstal

Donderdag 1 december meldde een 53-jarige vrouw uit Eeklo een diefstal. De vrouw had in de winkel Ici Paris XL in de Stationsstraat te Eeklo een cadeaubon aangekocht. Ze vertrok en na enige tijd merkte ze op dat ze de cadeaubon had laten liggen in de winkel. Wanneer ze terugkeerde bleek de bon reeds gestolen.



Inbraak

Vrijdag 2 december 2016 omstreeks 22.00 uur kreeg de PZ Meetjesland Centrum melding van een inbraak in een woning gelegen in de Sportlaan te Eeklo. Toen de bewoners omstreeks 21.45 uur thuis kwamen stelden ze vast dat de binnendeur van de garage naar de keuken slotvast was.

In de woning werden alle laden en kasten opengetrokken en doorzocht.In ruimtes langs de straatkant werd door de inbreker de gordijnen dicht getrokken. In de keuken werd het schuifraam deels opengezet, vermoedelijk als vluchtweg. De achterdeur bleek te zijn open gebroken. Er zijn verscheidene inkepingen zichtbaar. Voorlopig is niet geweten wat er precies werd gestolen. Een buurtonderzoek leverde geen informatie op.



Rijden onder invloed

De interventieploeg van de PZ Meetjesland centrum controleerde tijdens hun nachtpatrouille twee voertuigen op basis van onveilig rijgedrag. De twee bestuurders bleken telkens onder invloed te zijn van alcoholische dranken. Een 45-jarige man uit Eeklo blies 0.29 mg/l UAL. Hij kreeg een onmiddellijk en tijdelijk rijverbod van 3 uur en een onmiddellijke inning van 170 euro.

Een 31-jarige man uit Eeklo blies 0,40 mg/UAL. Hij kreeg een onmiddellijk en tijdelijk rijverbod van 6 uur en zal later een geldboete moeten betalen die kan oplopen tot 450 euro.

Labels