Persbericht dinsdag 22 november 2016

Verkeersongeval

Maandag 21 november gebeurde er omstreeks 16.00 uur een verkeersongeval in Eeklo. Op het kruispunt van Balgerhoeke met de Zeelaan kwam het tot een aanrijding tussen twee personenwagens. Een 55-jarige man uit Eeklo reed in Balgerhoeke in de richting van de Zeelaan en sloeg linksaf in de richting van de Teut. Hij zag een wagen rijden die van de Teut kwam en dacht dat de wagen Balgerhoeke ging inslaan. De andere bestuurder, een 60-jarige man uit Eeklo, kwam van reed echter rechtdoor in de Zeelaan in de richting van Maldegem. Zo kwam het tot een botsing tussen de twee wagens. De linkerflank van de overstekende wagen werd geraakt en was beschadigd. Beide bestuurders legden een negatieve ademtest af. De 60-jarige man diende worden overgebracht naar AZ Alma, hij klaagde over pijn in de borst.

Verkeersongeval

Er werd maandag 21 november een verkeersongeval gemeld op het kruispunt van de Leopoldlaan met de Ringlaan. Het ging over een kop-staartaanrijding voor de lichten. Er was geen discussie de twee partijen vulden het Europees Aanrijdingsformulier in. De bestuurders, een 41-jarige man uit Eeklo en een 42-jarige vrouw uit Eeklo, en een passagier, een 14-jarige meisje, geraakten niet gewond.

Onopzettelijke brandstichting

Maandagavond omstreeks 18.45 uur meldde een bewoonster van de Désiré Goethalsstraat dat het brandde in haar woning. Ze had de openhaard aangestoken en merkte plots op dat er boven ook rookontwikkeling was ontstaan. Ze belde de brandweer die snel ter plaatse kwam en zij haalden wat takjes uit de schouw.De straat werd tijdelijk afgezet. Er werd niemand gewond.

Opzettelijke vernielingen

Een 22-jarige man uit Eeklo met Afghaanse nationaliteit werd maandag opgepakt, nadat hij werd betrapt terwijl hij stenen door een raam aan het gooien was. Dit gebeurde in de Koning Albertstraat in Eeklo. De bewoner van het huis waar de ramen werden ingegooid, lichtte de hulpdiensten in en zij konden de man snel inrekenen.

Onopzettelijke brandstichting

Op maandag 21 november werd de Politiezone Meetjesland Centrum in kennis gesteld van een brand in het bedrijf Ontex, gelegen in de Korte Moeie in Eeklo. Daar was een prop snippers in de buurt van de motor van de papierversnippersmachine blijven steken, waardoor brand ontstaan was. Alle werknemers werden geëvacueerd uit het bedrijf, de brandweer kwam ter plaatse en bluste de brand. Niemand werd gewond.