Persbericht vrijdag 18 november 2016

Verkeersongeval met gewonden

Donderdag 17 november omstreeks 14.45 uur werd de Politiezone Meetjesland Centrum in kennis gesteld van een verkeersongeval op de E34 in Kaprijke, in de richting van Knokke. De Nederlandse 68-jarige bestuurder van een personenwagen Volkswagen Caddy reed van het linkerbaanvak naar het rechterbaanvak en kwam op de pechstrook terecht. Daar stond er echter een signalisatiewagen, waar hij hard tegenaan reed. De man werd met de hulpdiensten overgebracht naar AZ Alma, waar hij de eerste zorgen kreeg toegediend. De bestuurder van de signalisatiewagen, een man van 61, zat op dat moment in zijn wagen. Hij geraakte niet gewond. De gewonde man verkeerde niet in levensgevaar.

Onopzettelijke brandstichting

Vrijdagmorgen 18 november omstreeks 09.30 uur werd er een rookpluim gesignaleerd in Nieuwendorpe in Eeklo. Bij het bedrijf Sanel Recycling had een breekmachine vuur gevat, dat een zwarte rookpluim had veroorzaakt, die over de baan hing. De brandweer diende ter plaatse te komen en kreeg de brand onder controle. Er geraakte niemand gewond.

Verkeersongeval

Er gebeurde een verkeersongeval op vrijdag 18 november ter hoogte van de rotonde van Blommekens in Eeklo. Daar stond een 21-jarige jongeman uit Assenede stil met zijn bromfiets op het fietspad, rondom de rotonde. Bij het afslaan in de richting van de Zandvleuge, raakte een 45-jarige man uit Lier de jongeman met zijn vrachtwagen. Hij klaagde over pijn aan de knie.