Persbericht 14-17 oktober 2016

Verkeersongeval lichamelijk letsel

Vrijdagochtend gebeurde er een verkeersongeval in de Zuidmoerstraat, ter hoogte van het Gebroeders Van De Woestyneplein. Een 47-jarige man uit Eeklo werd er met de fiets aangereden door een personenwagen. De wagen reed tegen zijn achterwiel aan waardoor de fietser ten val kwam. De aanrijder nam de benen en bekommerde zich niet over de toestand van het slachtoffer. De man diende medische zorgen te krijgen maar was slechts licht gewond.

Winkeldiefstal

Vrijdag 14 oktober omstreeks 18.30 uur werd de Politiezone Meetjesland Centrum ingelicht van een winkeldiefstal in de Stationsstraat in Eeklo. In winkelketen AD Delhaize werd een jonge vrouw uit Eeklo betrapt toen ze de winkel wenste te verlaten met een pakje vlees, ter waarde van 1,76 euro, dat ze niet had betaald.



Verkeersongeval stoffelijke schade

Op zaterdag 15 oktober omstreeks 09.45 uur werd er een verkeersongeval gemeld in de Pastoor De Nevestraat in Eeklo. Daar kwam het tot een aanrijding tussen de wagen van een 79-jarige Eeklonaar en een 73-jarige inwoner van Maldegem. Beiden liepen geen verwondingen op en hun wagens waren licht beschadigd. De interventieploeg hielp de twee partijen bij het invullen van het Europees Aanrijdingsformulier, er was geen discussie.



Diefstal uit voertuig

Een vrouw die in de Zuidmoerstraat in Eeklo woont, meldde zaterdag dat er was ingebroken in haar wagen. De wagen stond geparkeerd op de openbare weg.Het handschoenenkastje werd doorzocht, het gerief lag op de voorzetels en de autoradio werd meegenomen. Onderzoek moet meer uitwijzen.



Brand

In de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 oktober omstreeks 01.00 uur had er een verlichtingspaal in de Burgemeester Lionel Pussemierstraat ter hoogte van Basisschool De Wegel vuur gevat. Bij aankomst van de brandweer was het vuur reeds gedoofd. De armatuur van de verlichtingspaal was helemaal beschadigd. Er lagen wat brokstukken op de grond, die door de brandweer werden opgeruimd.

Verkeersongeval stoffelijke schade

Maandagmorgen 17 oktober 2016 is er een vrachtwagen tegen een gevel van een woning gereden in de Cocquytstraat in Eeklo. Bij de aanrijding werd er ook een elektriciteitskabel aangereden. De Portugese bestuurder van de vrachtwagen verklaarde dat hij bij het achteruitrijden op het werfterrein met zijn rechterspiegel de woning had geraakt. De schade was beperkt.