Persbericht maandag 22 augustus 2016

Verkeersongeval

In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 02.00 uur gebeurde een verkeersongeval met gewonden in de Moerstraat in Sint-Laureins.

Een 66-jarige man uit Sint-Laureins was op weg naar Eeklo en raakte onderweg een middengeleider. De man bleek onder invloed van alcoholische dranken te zijn. Hij legde een positieve ademtest af met al resultaat 0,78mg/l. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken.

De man werd licht gewond. Een ziekenwagen kwam ter plaatse Het voertuig, een Peugeot Partner, diende getakeld te worden.



Brand

Zaterdag 20 augustus werd er omstreeks 15.30 uur brand gemeld in de Boterbloemstraat in Eeklo. Een vrouw meldde dat de haag tussen haar woning en deze van haar buurman in brand stond.

De buurman was namelijk bezig met onkruid weg te branden en zo was ook de haag in brand gevlogen.

De brandweer kwam ter plaatse te komen om het vuur te blussen, want door de droogte kreeg de man het vuur zelf niet onder controle met de tuinslang.



Verkeersongeval

Zaterdag 20 augustus omstreeks 18.00 uur kreeg de politiezone Meetjesland Centrum melding van een verkeersongeval op de E34 richting Antwerpen, ter hoogte van Kaprijke. Een 21-jarige Kaprijkenaar belandde door de hevige regenval in de gracht.

Het rechterrijvak diende tijdelijk te worden afgesloten. De bestuurder van de wagen werd niet gewond. Het voertuig diende getakeld te worden.



Verkeersongeval met vlucht

In de nacht van zaterdag op zondag gebeurde omstreeks 03.00 uur een verkeersongeval met vlucht in de Raamstraat in Eeklo.

De melder, een bewoner van die straat, hoorde een voertuig tegen een metalen paaltje rijden en zag het voertuig nog net wegrijden in de richting van de Melkerij. Het paaltje werd gevonden op de kruising tussen de Melkerij en de Kerkstraat. De interventieploegen gingen actief op zoek naar de aanrijder en vonden het voertuig kort nadien in de Raaigrasstraat, waar de aanrijder ook bleek te wonen. Het ging om een 40-jarige vrouw.

De vrouw legde een positieve ademtest af.