Persbericht maandag 19 maart 2018

Onopzettelijke brandstichting

Zondag 18 maart omstreeks 09.00 uur werd de Politiezone Meetjesland Centrum in kennis gesteld van een brandende haag in de Kriekmoerstraat in Eeklo. De eigenaars hadden die ochtend hun houtkachel gekuist en de overtollige as buiten onder de haag gegooid. Door de hevige wind vatte de haag echter vuur. De brandweer had het vuur snel onder controle. De eigenaars van de haag probeerden zelf de brand te blussen, in afwachting van de brandweer, waardoor ze lichte brandwonden opliepen. Het koppel liet hun brandwonden verzorgen in AZ Alma in Eeklo.

Verkeersongeval stoffelijke schade

In de Ketterijstraat in Sint-Laureins gebeurde zondagnamiddag omstreeks 15.00 uur een verkeersongeval, waarbij twee wagens betrokken waren. Een Audi, bestuurd door een 48-jarige man uit Evergem, en een Peugeot, bestuurd door een 62-jarige vrouw van Duitse afkomst, kwamen in aanrijding met elkaar. Eén van de voertuigen diende getakeld te worden. Er vielen geen gewonden.



Verkeersongeval lichamelijk letsel

Zondagmiddag omstreeks 16.30 uur werd de Politiezone Meetjesland Centrum ingelicht van een verkeersongeval in de Heilig Grafstraat in Eeklo. Een motorrijder, een 51-jarige man uit Eeklo, kwam er vlak voor zijn woning ten val, nadat zijn voorwiel er wegschoof. De man was licht gewond in het aangezicht en de ambulance bracht de man over naar AZ Alma.