Preventietip: indentificeer altijd uw bezoeker.

Ma 12.03.2018 - 15:09
85

Weet wie je toelaat in je woning. Een onbekende bezoeker kan een dief zijn die met een list je woning binnen wil geraken. Zo zijn er valse politiemensen, valse controleurs van de gas- of watermaatschappij tot verkopers van allerlei producten. Je hebt het recht om iedereen de toegang tot je huis te weigeren, zelfs iemand van de politie!

Om een diefstal met list te voorkomen, is er één gouden raad: identificeer uw bezoeker! Vraag altijd naar de officiële dienstkaart van de bezoeker en de reden van het bezoek. Een echte politieambtenaar draagt meestal een uniform met logo van de politie, een graad- en naamplaatje en heeft zijn identificatiekaart mee.

Lees meer →

Persbericht: Deelname PZ TARL aan arrondisementele gerechtelijke EXIT-actie.

Wo 07.03.2018 - 16:27

De PZ TARL nam in de nacht van 6 op 7 maart 2018 van 22u tot 6u deel aan een grootschalige gerechtelijke actie die werd georganiseerd binnen het arrondissement Halle-Vilvoorde. 2 hoofdinspecteurs en 2 inspecteurs werden ingezet.

Het ANPR-voertuig controleerde 1519 nummerplaten. Geen enkel gecontroleerd voertuig of persoon stond geseind in de Algemene Nationale Gegevensbank. Er werd wel 1 PV opgesteld na inbeslagname van 6,52 gram cannabis. Ingevolge een dossier witwassen werd ook PV opgesteld en een geldsom van €595 in beslag genomen.

Tijdens deze actie leverde de PZ TARL bijstand aan PZ Dilbeek en de PZ AMOW voor de interceptie van niet-verblijfsgerechtigde personen aan het tankstation langs de E40 te Groot-Bijgaarden. Er werd ook preventief gepatrouilleerd op het grondgebied van de gemeente Roosdaal naar aanleiding van enkele recente diefstallen uit luxevoertuigen.

Persbericht: verkeerscontroles 5 maart 2018 resulteren in 6 intrekkingen rijbewijs voor 15 dagen, 4 inhoudingen rijbewijs voor 6 uur en 1 inhouding rijbewijs 3u.

Wo 07.03.2018 - 12:00
IMG 20180208 WA0006

Te Ternat trachtte 1 bestuurder zich te onttrekken aan de controle na 15 minuten wachttijd te hebben gevraagd. Met behulp van camerabeelden van een nabijgelegen firma werd een intense zoektocht georganiseerd. Uiteindelijk kon de persoon bij zijn woning worden aangetroffen. De persoon bleek onder invloed van alcohol en drugs. Het rijbewijs werd ingetrokken voor 15 dagen en er werd 1 PV drugs in het verkeer opgesteld. Ook voor een tweede bestuurder volgde een intrekking van het rijbewijs voor 15 dagen omwille van alcoholintoxicatie. 9 andere bestuurders hadden geen alcohol genuttigd.

Lees meer →