Nieuwe Volkswagen Transporter voor interventiediensten PZ TARL.

Di 20.02.2018 - 9:13
763

De vernieuwing van het wagenpark van de PZ TARL zet zich door. Deze keer wordt een nieuwe combi Volkswagen Transporter ter beschikking gesteld van de interventiediensten.

Interventievoertuigen worden zeer intensief gebruikt waardoor ze ook vaker aan vernieuwing toe zijn omwille van slijtage.

Het kostenplaatje van het nieuwe dienstvoertuig bedraagt 57.176,95 euro (incl. BTW).

De ombouw van een dienstvoertuig interventie omvat behalve signalisatie en striping ook bepantsering die de veiligheid van de medewerkers moet vrijwaren.

Luxewagens target van diefstal uit voertuigen op grondgebied PZ TARL

Ma 05.02.2018 - 16:18
BMW rijders in Arnhem opgepast nette dieven roven uw auto leeg

De politiezone TARL kreeg op 5 februari 2018 van verschillende bewoners de melding dat het stuur van hun wagen werd ontvreemd nadat de zijruit werd ingeslagen. De getroffen voertuigen waren telkens van het merk BMW.

De politiezone TARL vraagt haar burgers extra waakzaam te zijn voor deze vorm van criminaliteit waarbij de daders het gemunt hebben op de airbag die in het stuur vervat zitten. Daders richten zich ook dikwijls op de GPS-systemen in luxewagens.

Eigenaren worden gevraagd hun voertuig indien mogelijk in een afsluitbare garage te parkeren. Indien het voertuig op de openbare weg wordt geparkeerd, gebeurt dit bij voorkeur op een goed verlichte plaats die niet onttrokken is aan de sociale controle en/of het zicht van buurtbewoners.

De politiezone TARL voorziet naar aanleiding van deze vaststellingen bijkomende patrouilles. Indien u verdachte handelingen of personen waarneemt, neem dadelijk contact op met het noodnummer 101.