Persbericht: voorleiding verdachte woninginbraak te Affligem bij onderzoeksrechter – 14 november 2023

Op 14 november 2023 omstreeks 19u15 meldden alerte burgers via het 101-noodnummer een woninginbraak te Boonhof, Affligem.

BIN

De alerte burgers konden de nodige informatie verschaffen over de vluchtroute van de vermoedelijke daders waarna het buurtinformatienetwerk werd geactiveerd.

Politieploegen van politiezones Dilbeek en Asse-Merchtem-Opwijk-Wemmel en een speurhond van de federale politie kwamen in steun. Een van hen merkte tijdens hun patrouille in de omgeving een verdacht voertuig met Franse kentekenplaat op.

Zodra de verdachten terugkeerden naar het voertuig en de politie hen wilde controleren, namen ze de vlucht. Een van de inzittenden, in het bezit van een paar handschoenen en inbrekersmateriaal, werd gearresteerd. 

In het voertuig met Franse nummerplaat werden twee zakken aangetroffen met de gestolen goederen uit de woning te Boonhof, Affligem.  

De gearresteerde verdachte van Albanese afkomst, die zonder verblijfsrecht in ons land verblijft, was reeds gekend voor soortgelijke feiten en werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Labels