Persbericht: videoboodschap burgemeesters politiezone TARL zet diefstalpreventie in de kijker – oktober 2022

De burgemeesters van de politiezone TARL roepen in een diefstalpreventievideo op tot waakzaamheid tijdens de komende maanden.

DPA

Inbrekers maken gebruik van valavond om in te breken op een moment dat vele burgers nog op terugweg zijn van het werk, het ophalen van kinderen of boodschappen doen.

Ze hebben vaak maar enkele minuten nodig om hun slag te slaan.

Door middel van een diefstalpreventievideo roepen de burgemeesters en de politiezone TARL op om een oogje bij elkaar in het zeil te houden en zo de sociale controle in de buurt te verhogen.

Bij verdachte handelingen of voertuigen wordt gevraagd om onmiddellijk 101 te bellen zodat een politiepatrouille snel nazicht kan doen van de situatie of kan overgaan tot controle van het voertuig.

Woningen maar zeker ook bijgebouwen en tuinhuizen moeten altijd slotvast worden achter gelaten. Zo zijn niet alleen kostbare voorwerpen, juwelen en geld beter beschermd maar ook elektrische fietsen of werkmateriaal.

Om diefstal aan of uit voertuigen te voorkomen worden deze best slotvast in de garage of een afgesloten stalling geparkeerd.

De burgemeesters doen ook een warme oproep om lid te worden van een BuurtInformatieNetwerk of WhatsApp Buurtpreventie.

In Ternat kan u aansluiten via WhatsAppBuurtPreventie (WABP) - Gemeente Ternat

In Affligem kan u aansluiten via Buurt Informatie Netwerk (BIN) | Affligem   

In Liedekerke kan u aansluiten via Buurt Informatie Netwerk (BIN) | Liedekerke 

Via de wijkpolitie kunnen burgers ook gratis een screening van hun woning aanvragen op vlak van diefstalpreventie.  Hoe vraag ik afwezigheidstoezicht aan? | Ternat-Affligem-Roosdaal-Liedekerke (politie.be)