Persbericht: politiezone TARL trekt 144 rijbewijzen in naar aanleiding van actie parket Halle-Vilvoorde gericht op GSM-gebruik achter het stuur

Vanaf 1 mei tot en met 30 juni 2022 krijgen alle politiezones van het arrondissement Halle-Vilvoorde de toelating van de procureur des Konings, om het rijbewijs onmiddellijk in te trekken voor een duur van 8 dagen, wanneer een bestuurder wordt betrapt op het gebruiken van een mobiele telefoon of ander elektronisch scherm achter het stuur.

Van 1 mei tot en met 31 mei werden door de politiezone TARL 144 processen-verbaal opgesteld voor GSM-gebruik achter het stuur met een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor 8 dagen als gevolg.

In Ternat werden 88 rijbewijzen ingetrokken voor GSM-gebruik achter het stuur.

In Affligem werden 21 rijbewijzen ingetrokken voor GSM-gebruik achter het stuur.

In Roosdaal werden 8 rijbewijzen ingetrokken voor GSM-gebruik achter het stuur.

In Liedekerke werden 27 rijbewijzen ingetrokken voor GSM-gebruik achter het stuur.

De bestuurders van wie de rijbewijzen onmiddellijk werden ingetrokken, moeten zich in de maand september verantwoorden voor de politierechtbanken van Vilvoorde of Halle.  Zij riskeren een geldboete van 240 tot 4.000 EUR en een intrekking van het rijbewijs van 8 dagen tot 5 jaar. 

Het parket Halle-Vilvoorde hoopt op deze manier de weggebruikers meer bewust te maken van de mogelijke gevolgen van hun verkeersonveilig gedrag.

Labels