Persbericht: politiezone TARL organiseert anti-fraudeactie met RSZ en Vlabel – 26 april 2024

Op vrijdag 26 april 2024 controleerde de politiezone TARL samen met de inspectiedienst van de Rijksdienst Sociale Zekerheid (RSZ) en de Vlaamse Belastingdienst (Vlabel) sectoren die gevoelig zijn voor inbreuken op de sociale wetgeving en fraudefenomenen zoals zwartwerk en illegale tewerkstelling alsook andere mogelijke vormen van uitbuiting en misbruik.

Bij illegale tewerkstelling verricht een persoon arbeid terwijl diens verblijfstitel dit niet toelaat. Bij zwartwerk worden er arbeidsprestaties verricht zonder dat hier sociale bijdragen op worden betaald.

De RSZ-inspectie controleerde 26 ondernemingen. Bij 4 ondernemingen werden in totaal 5 inbreuken vastgesteld op niet-geregistreerde arbeid (zwartwerk).

De Vlaamse Belastingdienst stelde 17 inbreuken vast waarbij de verkeersbelasting voor een totaal van € 11.021,43 niet betaald was.

1 voertuig werd getakeld omdat de bestuurder de achterstallige verkeersbelasting ter waarde van € 8.493,70 niet kon betalen.

De politie stelde tijdens de actie ook 8 verkeersinbreuken vast voor onder meer het niet beschikken over een geldig keuringsbewijs, rijden spijts verval en het vervoer van kinderen zonder gepast zitje.

Labels