Persbericht: overzicht woninginbraken 2 tot 3 juni 2022

Afgelopen dagen werd er aangifte gedaan van 3 woninginbraken in Ternat en Roosdaal die plaatsvonden tussen 2 en 3 juni 2022. 

diefstallen

In Ternat werd tussen donderdag 2 juni 16u00 en vrijdag 3 juni 17u00 ingebroken in de Processiestraat in een tuinhuis. De daders verkregen toegang door het slot van het tuinhuis te forceren. Er werd een jerrycan met als inhoud benzine ontvreemd. 

In Roosdaal werd er ingebroken in de Groenenboomgaardstraat. In de Groenenboomgaardstraat verkregen de daders op vrijdag 3 juni tussen 7u30 en 14u00 toegang tot twee appartementen. In één van de appartementen verkregen de daders toegang door het slot van de voordeur te forceren. In het andere appartement verkreeg men toegang op een onbekende wijze. De onbekende daders doorzochten de woning. Er werden juwelen en geld ontvreemd.

Preventie   

Bij woninginbraken betreden de daders de woning vaak langs de achterzijde door met behulp van een schroevendraaier inkepingen te maken aan deuren of ramen. Daders maken ook gebruik van tuinmateriaal (stoelen, tafel, bloempotten, etc.) om via het eerste verdiep toegang te krijgen tot de woning. Het is dan ook aanbevolen deze op te bergen in een afgesloten slotvaste berging.   

Controleer steeds dat alle ramen, deuren en poorten slotvast zijn wanneer u uw woning verlaat.  

Gratis diefstalpreventieadvies? Vraag uw afwezigheidstoezicht aan!

Bij afwezigheidstoezicht gaat de wijkinspecteur tijdens jouw afwezigheid éénmalig na of uw woning inbraak-proof is. De wijkinspecteur controleert op openstaande ramen en deuren, grijpklare voorwerpen die braak bevorderen, een uitpuilende brievenbus, etc.

Indien onmiddellijk actie vereist is of de woning schade opliep na stormweer, contacteert de wijkinspecteur de opgegeven contactpersoon. Enkel wanneer grove nalatigheid wordt vastgesteld op vlak van inbraakpreventie contacteert de wijkinspecteur de eigenaar voor een vrijblijvend gesprek.  

Vraag uw afwezigheidstoezicht minstens 7 dagen op voorhand aan! Aanvragen kan:

Help ons met ons buurtonderzoek, doe aangifte van uw camera’s!   

Hebt u bewakingscamera’s die (een stuk van) het openbaar domein filmen? Geef deze aan via het elektronisch loket: surf naar www.aangiftecamera.be. Dit is wettelijk verplicht. Meer info? Zie https://www.besafe.be/nl/nieuws/het-nieuwe-aangiftesysteem-voor-bewakingscameras-is-beschikbaar. Via een specifieke toepassing kunnen onze politiemedewerkers dan eenvoudig nagaan waar er camerabewaking door burgers voorzien is wat ons helpt tijdens het buurtonderzoek   

WhatsAppBuurtPreventie

In Ternat is WhatsAppBuurtPreventie (WABP) actief, zie: WhatsAppBuurtPreventie (WABP) - Gemeente Ternat   

 

Labels