Persbericht: 6 van 479 gecontroleerde bestuurders betrapt op dronken rijden tijdens verkeersactie ‘weekend zonder alcohol’

Op zaterdag 25/06/2022 en zondag 26/06/2022 voerde de PZ TARL intensieve controles uit in het kader van de 'weekend zonder alcohol' actie. Behalve voor alcoholgebruik in het verkeer werd geverbaliseerd voor diverse andere inbreuken. In totaal werden 479 voertuigen gecontroleerd. Tijdens het hele weekend werden 6 rijbewijzen ingehouden voor 3u of 6u inzake alcoholintoxicatie. Daarnaast werden er nog 14 rijbewijzen voor 8 dagen ingetrokken inzake GSM-gebruik achter het stuur. 

samenvatting inbreuken

Te Affligem werden 207 voertuigen gecontroleerd. Er werden 12 inbreuken vastgesteld. 4 bestuurders legden een positieve ademtest af waarna een inhouding van het rijbewijs volgde. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs voor 8 dagen ingetrokken na GSM-gebruik achter het stuur. Overige vaststellingen: 1 voertuig bleek niet te voldoen aan de technische eisen, 2 voertuigen bleken niet in orde met de inschrijving, 1 bestuurder bleek niet te beschikken over een geldig keuringsbewijs, 1 inbreuk inzake zwartwerk, 1 inbreuk voor niet-verzekering waarbij het voertuig getakeld werd.  

Te Roosdaal werden 156 voertuigen gecontroleerd. Er werden 9 inbreuken vastgesteld. 1 bestuurder legde een positieve ademtest af waarna een inhouding van het rijbewijs volgde. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs voor 8 dagen ingetrokken na GSM-gebruik achter het stuur. Overige vaststellingen: 2 bestuurders bleken niet te beschikken over een geldig keuringsbewijs, 1 voertuig ontbrak een reglementaire reproductie van de kentekenplaat, 1 inbreuk inzake de verlichting van een landbouwvoertuig, 1 inbreuk op het voorlopig rijbewijs. 2 bestuurders waren niet in het bezit van een geldig rijbewijs waarbij 1 voertuig getakeld werd.  

Te Ternat werden 68 voertuigen gecontroleerd. Er werden 10 inbreuken vastgesteld. 1 bestuurder legde een positieve ademtest af waarna een inhouding van het rijbewijs volgde 6 bestuurders maakten gebruik van de GSM achter het stuur waarbij het rijbewijs van 5 bestuurders onmiddellijk voor 8 dagen werd ingetrokken. Overige vaststellingen: 1 inbreuk op het voorlopig rijbewijs, 2 voertuigen bleken niet te beschikken over een geldig keuringsbewijs 1 van deze voertuigen werd onmiddellijk getakeld nadat werd vastgesteld dat het ondanks een verlopen keuringsbewijs (rode kaart) al 17.000km had afgelegd.  

Te Liedekerke werden 48 voertuig gecontroleerd. Er werden 17 inbreuken vastgesteld. Van 6 bestuurders werd het rijbewijs voor 8 dagen ingetrokken na GSM-gebruik achter het stuur. Overige vaststellingen: 4 bestuurders bleken niet te beschikken over een geldig keuringsbewijs,1 inbreuk op het voorlopig rijbewijs,1 bestuurder was niet in het bezit van een geldig rijbewijs, 1 inbreuk voor het niet dragen van de veiligheidsgordel, 1 inbreuk op het verzekeringsbewijs, 1 aanhangwagen was niet correct verlicht, 1 motorrijder beschikte niet over de correcte kledij. 1 voertuig bleek niet verzekerd waardoor het voertuig getakeld werd. 

Labels