Persbericht: 2 inbrekers onder aanhoudingsmandaat onderzoeksrechter na 101-melding – Liedekerke 17 december 2022

Op 17 december 2022 omstreeks 8u ’s ochtends meldde een inwoner van Liedekerke verdachte handelingen in de Appelboomstraat. Er werden volgende gestolen goederen aangetroffen.

2

De omgeving langsheen de beken achter de Appelboomstraat en Meersstraat werd uitgekamd. Langsheen de achterzijde van de tuinen in de Meersstraat werden voetsporen opgemerkt. De voetsporen leidden naar een huis waar een ladder tegen de achtergevel stond. Er werden geen braaksporen aangetroffen omdat de inbrekers door de politieactiviteit vermoedelijk hun activiteiten staakten. De daders hadden zich verscholen in een tuinhuis en waren weerspannig op het moment dat ze door onze ploegen werden opgemerkt. Ze worden gelinkt aan 2 pogingen en 1 effectieve woninginbraak in de omgeving.

Bij fouille van de 2 verdachten werden inbrekersmateriaal, gestolen juwelen en een werfradio aangetroffen. De werfradio kon worden terugbezorgd aan de rechtmatige eigenaar.

De juwelen werden vermoedelijk recent gestolen maar konden nog niet gekoppeld worden aan meldingen van woninginbraken. Eigenaars kunnen zich melden via 053/65.00.65 of pz.tarl@police.belgium.eu om een afspraak te maken met de vaststellende ploeg en de gestolen goederen, na voorleggen van een bewijsstuk, in ontvangst te nemen.

De verdachten werden zondag 18 december 2022 voorgeleid bij de onderzoeksrechter en onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

De politie dankt de alerte inwoner voor de 101-melding!

 

BuurtInformatieNetwerk 

In Liedekerke kan u aansluiten bij een BuurtInformatieNetwerk. Zie: Buurt Informatie Netwerk (BIN) | Liedekerke 

Overzicht vermoedelijk recent gestolen goederen

  • Foto 1: Een sleutelbos met 7 sleutels en een badge;
  • Foto 2: Twee paar oorringen, een ketting en een medaillon met opschrift 'YAS LINKS Abu Dhabi' bevat;
  • Foto 3: Een goudkleurige ketting met hanger met als opschrift 'Sabine;'

Bent u de eigenaar van een van de gestolen goederen? Biedt u met een bewijsstuk aan op het hoofdcommissariaat van de politiezone TARL, Affligemsestraat 101, 1770 Liedekerke.

Labels