Persbericht: 101-melding alerte Ternattenaar leidt tot 3 voorleidingen bij onderzoeksrechter na woninginbraak – 10 juni 2022

Op 10 juni 2022 werden in Ternat 3 verdachten van een woninginbraak gearresteerd.

inbraak

Op 10 juni 2022 omstreeks middernacht bemerkte een alerte inwoner verdachte handelingen aan de achterzijde van een woning in de Monnikstraat.

De inwoner belde onmiddellijk het 101-noodoproepnummer en kon meteen de vluchtroute richting Pangaardenstraat meedelen. Dankzij de duidelijke route-en persoonsbeschrijving van de melder werden de drie verdachten gearresteerd op de Bodegemstraat.

Tijdens de zoektocht werd er bijstand verleend door patrouilles van politiezone Dilbeek.

De drie verdachten werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Preventie

Bij woninginbraken betreden de daders de woning meestal langs de achterzijde door met behulp van een schroevendraaier inkepingen te maken aan deuren of ramen. Daders maken vaak gebruik van tuinmateriaal (stoelen, tafel, bloempotten, etc.) om via het eerste verdiep toegang te krijgen tot de woning. Het is dan ook aanbevolen deze op te bergen in een afgesloten slotvaste berging. 

Controleer steeds dat alle ramen, deuren en poorten slotvast zijn wanneer u uw woning verlaat.

Help ons met ons buurtonderzoek, doe aangifte van uw camera’s! 

Hebt u bewakingscamera’s die (een stuk van) het openbaar domein filmen? Geef deze aan via het elektronisch loket: surf naar www.aangiftecamera.be. Dit is wettelijk verplicht. Meer info? Zie https://www.besafe.be/nl/nieuws/het-nieuwe-aangiftesysteem-voor-bewakingscameras-is-beschikbaar. Via een specifieke toepassing kunnen onze politiemedewerkers dan eenvoudig nagaan waar er camerabewaking door burgers voorzien is wat ons helpt tijdens het buurtonderzoek 

WhatsAppBuurtPreventie

In Ternat is WhatsAppBuurtPreventie (WABP) actief, zie: WhatsAppBuurtPreventie (WABP) - Gemeente Ternat   

Labels