Inschrijving bromfietsen en lichte vierwielers

KB 18-11-2015 betreffende de regularisatie van de inschrijving van de bromfietsen en lichte vierwielers en tot wijziging van het KB van 20-07-2001 betreffende de inschrijving van voertuigen. (B.S. 01-12-2015)

Sinds 31-03-2014 dienen alle nieuwe bromfietsen klasse A en B ingeschreven te worden bij de Dienst Inschrijving van Voertuigen. Met het nieuwe KB van 18 november 2015 dienen ook de voorheen in het verkeer gebrachte voertuigen ingeschreven te worden. Dit moet in orde zijn één jaar na inwerkingtreding van dit besluit.

Om de voertuigen te kunnen inschrijven dienen volgende documenten voorgelegd te worden:

- gelijkvormigheidsattest of certificaat van overeenstemming,

- bij ontstentenis hiervan het attest van verlies/diefstal opgesteld en afgeleverd door de politie. Dit standaardformulier vermeldt: identificatienummer (chassisnummer), merk, type, brandstoftype of vermogensbron, type-goedkeuringsnummer of in voorkomend geval een refertenummer, met name een nummervan proces-verbaal van goedkeuring, aantal wielen en maximumsnelheid.

- bouwjaarattest afgeleverd door de Belgische Federatie van Oude Voertuigen voor voertuigen waarvoor géén proces-verbaal van goedkeuring was vereist (voertuigen van voor 01-05-1976."

Labels