Risico-info.be: een geïnformeerde burger is er twee waard!

Waarom moet ik me zorgen maken? Er zijn toch geen risico's in mijn gemeente!



Helaas, geen enkele gemeente is vrijgesteld van risico's. Natuurfenomenen als storm, hagel,hevige regenval, overstromingen, ea. kunnen zich overal voordoen.

De maanden mei,juni,juli en augustus komen er ook aan waarbij er in ons land veel kans is op een ozonpiek, als het warm en zonnig is.

Een grote industriebrand in de omgeving, een gaslek of een treinongeval kan ertoe leiden dat je thuis, op het werk of onderweg betrokken raakt bij een noodsituatie, ondanks alle veiligheidsvoorzorgen.

Ook tonen de dramatische aanslagen van 22 maart 2016 op een pijnlijke manier aan dat terrorisme een reëël risico is. De kans op een terreurdaad in ons land is niet onbestaande.

Het nul-risico bestaat dus niet..



Om snel en gepast te kunnen reageren, is het belangrijk dat je je informeert over de verschillende dagelijkse of uitzonderlijke risico's die zich kunnen voordoen.



Door je te informeren over wat je kan doen VÓÓR, TIJDENS en NA een noodsituatie, kan je jezelf, en je gezin, goed voorbereiden om snel te handelen, vooral wanneer elke minuut telt.

Voor meer info over elk afzonderlijk risico kan u terecht op onze site onder de rubriek 'vragen'..



Op de website http://www.risico-info.be/nl vindt u meer info over deze risico's.