Nieuwsbrief 8 juni 2015

Drugsplantage ontdekt bij inval in Hoeilaart

Op donderdag 4 juni deed de politie van de zone Druivenstreek een inval in een villa met aanhorigheden langsheen de Jean Velgestraat in Hoeilaart.

De villa werd al geruime tijd in de gaten gehouden. Door gebruik te maken van een helikopter met warmtecamera waarmee te zien was dat de woning meer dan normaal verwarmd bleek te zijn, rees al snel het vermoeden dat het ging om een drugsplantage.

Bij de inval werden ongeveer 700 cannabisplantjes aangetroffen en een geladen machinegeweer.

De lokale politie werd bijgestaan door een drugshond en door het labo van de federale politie.

De eigenaar van het gebouw werd aangehouden en ter beschikking gesteld van het parket.

De cannabiskwekerij werd ontmanteld en de plantjes werden vernietigd.



Stormweer houdt lelijk huis in Overijse en Hoeilaart

Vrijdag 5 juni in de late namiddag en 's avonds zorgde het voorspelde stormweer voor heel wat problemen in Overijse en Hoeilaart.

In enkele straten werd er een elektriciteitsonderbreking vastgesteld en een woning in de Tuindelle had te kampen met een ondergelopen kelder.

In de Vriendschapsstraat in Hoeilaart sloeg de bliksem in en brak een deel van de schouw af. In Maleizen stond de Meerlaan aan het "meer van Genval" blank.

Brandweer en politie waren er de hele avond in de weer.

Inbreker op heterdaad betrapt in Hoeilaart

Zaterdag 6 juni omstreeks 22.45 uur kwam de bewoonster van een woning op de Brusselsesteenweg in Hoeilaart thuis en zag een vreemde man in haar woning staan.

De man van ongeveer 40 jaar oud zette het op een lopen en kon vermoedelijk via het dakterras en de aanpalende woning ontkomen.

Via dezelfde weg was de verdachte ook binnengeraakt. Eenmaal op het dakterras gekomen werd het cilinderslot geforceerd om binnen te geraken.

Labels