Nieuwsbrief 8 januari 2016

Opgepast voor valse mailberichten

Opnieuw wordt er massaal een mail rondgestuurd waarin gezegd wordt dat er nog een boete moet betaald worden voor overdreven snelheid.

Deze keer wordt het bericht verstuurd vanuit een adres in Nederland. (mijndomein.nl)

De mailberichten zien er heel geloofwaardig uit en geven de indruk uit te gaan van de politie, hetgeen niet het geval is.

De politie stuurt nooit aanmaningen per mail. Ga er dus niet op in en betaal zeker niet.

Snelheidscontrole in Maleizen en in Hoeilaart

Donderdag 7 januari deed de politie van de zone Druivenstreek tussen 08.20 u en 12.20 u een snelheidscontrole langsheen de Hoeilaartsesteenweg in Maleizen.

De maximum toegelaten snelheid bedraagt op die plaats 50 km/u. Er werden 48 overtreders betrapt op een totaal van 1283 voertuigen.

De snelste reed 77 km/u en zal een boete van € 105 moeten betalen. Tevens werden er 19 inbreuken vastgesteld inzake defecte dimlichten.



Politiecontrole in Hoeilaart

Vrijdag 8 januari tussen 06.30 u en 08.50 u stelde de politie van de zone Druivenstreek zich op langsheen de J.B. Charlierlaan en de Groenendaalsesteenweg in Hoeilaart.

Er werden 96 voertuigen gecontroleerd en alle bestuurders dienden een ademtest af te leggen. Slechts één van hen reed onder invloed van alcohol.

Er werden 2 processen-verbaal opgesteld voor het niet dragen van de veiligheidsgordel (€110)

Een proces-verbaal werd opgesteld voor een chauffeur die de bevelen gegeven door de politie niet opvolgde en die tevens geen drager was van zijn identiteitskaart en zijn rijbewijs.



Straks nog rijden ?







Verdachte personen, voertuigen of gedragingen gezien ?

Aarzel niet en bel onmiddellijk de politie.

Probeer steeds de nummerplaat door te geven als het om een voertuig gaat.

Labels