Nieuwsbrief 7 april 2016

Verkeerscontroles in de druivenstreek

In het kader van de verkeersveiligheid werden te Overijse en Hoeilaart tijdens de maanden februari en maart op verschillende plaatsen en tijdstippen controles uitgevoerd. Het gaat over vaststellingen van de interventieploegen, de controledispositieven, bemande en onbemande snelheidscontroles alsook verkeerseducatieve opdrachten.

Door de bemande camera werden 29 057 voertuigen op snelheid gecontroleerd. 2630 bestuurders of 9 % werden geflitst wegens te snel rijden op plaatsen waar de veiligheid voor de weggebruikers dit niet toelaat.

19 bestuurders zijn door het rode verkeerslicht van de onbemande camera's gereden.

In het totaal werden 957 ademtesten afgenomen. 98 % van de bestuurders had niet gedronken wat een goed resultaat is. Van de 21 bestuurders die wel te veel gedronken hadden werd van 17 bestuurders hun rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. 5 bestuurders werden positief getest op het gebruik van drugs achter het stuur.

Er werden in Overijse 38 parkeerbelastingen en in Hoeilaart 26 parkeerbelastingen opgelegd wegens overtredingen in de blauwe zones waar het tijdsgebonden parkeren van toepassing is. 214 bestuurders kregen een proces-verbaal van waarschuwing voor kleinere verkeersinbreuken en 33 bestuurders kregen een boete voor het niet dragen van de gordel.

Tenslotte werden in verschillende scholen (parochiale basisschool Tombeek, basisschool Het groene dal, basisschool 't kasteel, gemeentelijke basisschool Overijse centrum en het GITO) 55 uren verkeerseducatie gegeven aan onze jonge actuele en toekomstige weggebruikers.







De Brabantse Pijl

De koers

Op woensdag 13 april 2016 komt de 56ste editie van de Brabantse Pijl terug naar Overijse en zullen de eliterenners maar liefst 5 keer onze gemeente aandoen via Terlanen, Tombeek, Maleizen en Overijse-centrum.

Voor het parcours en bijkomende informatie over de koers verwijzen wij naar http://www.debrabantsepijl.be.

Naar goede gewoonte is de aankomstlijn voorzien op de Brusselsesteenweg 145, ter hoogte van het hoofdcommissariaat van de Politie Druivenstreek.

De koers herbeleven

Op zaterdag 16 april 2016 kunnen de wielertoeristen zelf ondervinden hoe zwaar het parcours wel is. Ze krijgen dan ook de gelegenheid om het gedeelte van het parcours in Overijse te verkennen en zichzelf te testen op de beklimming van de Schavei en de Ijskelderlaan. Hierover vindt u meer info op http://bpl.proximuscyclingchallenge.be



Politie en burgerparticipatie

Begin april 2016 werd de politie verwittigd door een alerte bewoner van Overijse dat er een verdacht voertuig met buitenlandse nummerplaten gezien was in de omgeving van Speelberg. In de omgeving van het voertuig werden tevens 3 personen van vreemde origine opgemerkt. Na onderzoek in de omgeving werden het voertuig en de inzittenden aangetroffen in de buurt van de Hagaard. De aangetroffen personen zijn reeds gekend bij de politiediensten voor het plegen van diefstallen. In het voertuig werd werkmateriaal aangetroffen (o.a. schroevendraaiers). Een recente diefstal in een woning in de omgeving van de Hagaard kan wellicht toegeschreven worden aan deze bende. De 3 personen werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter en onderaanhoudingsmandaat geplaatst.

Labels