Nieuwsbrief 4 april 2016

Opnieuw Ierse dakwerkers of "travellers" gesignaleerd in de streek

Zoals dit vroeger reeds het geval was zijn er opnieuw Ierse dakwerkers gesignaleerd. Zij bellen aan en stellen voor werken aan het dak uit te voeren.

Na het bekomen van een voorschot leggen zij het dak open en nadien vragen zij meer geld. Wanneer daar niet op ingegaan wordt laten zij het dak beschadigd en open achter.

Wees dus waakzaam en ga eerst de betrouwbaarheid van de firma na alvorens tot een overeenkomst te komen.

Ga niet in op het voorstel om klusjes uit te voeren en betaal zeker geen voorschot voor mogelijke werken!

Noteer de nummerplaat van de wagen waarin de personen zich verplaatsen.

Hou eventuele folders, visitekaartjes,... die ze achterlaten bij. Het kunnen belangrijke sporen zijn die ons tot de daders kunnen leiden.

Denk dus 2 maal na alvorens met dergelijke personen in zee te gaan opdat U niet voor verrassingen komt te staan!



Diefstallen in de Druivenstreek

Op 18 maart werd er een diefstal gepleegd in de Struiwislaan te Overijse. De dader heeft een raam open gebroken op de eerste verdieping langs de achterzijde van de woning. Enkel de bovenverdieping werd bezocht en de dief ging aan de haal met de inhoud van enkele juwelendoosjes en uurwerken.

Op 19 maart werd een poging tot diefstal vastgesteld in de Baron Jacques de Dixmudestraat te Hoeilaart. Een deel van de omheining werd geplooid en er zijn braaksporen zichtbaar op het slot van de voordeur.

Op 21 maart werd er een diefstal gepleegd in de Brusselsesteenweg te Hoeilaart. De dader is via het poortje van de tuin naar de achterkant van de woning gegaan en heeft een vensterraam geforceerd. Enkel de benedenverdieping werd doorzocht.

Op 22 maart werd een poging tot diefstal vastgesteld in de JB Dekeyserstraat te Overijse. De dader heeft een raam langs de zijkant van de woning kunnen openbreken maar geraakte gelukkig niet in de woning. Een schroevendraaier werd aangetroffen aan het raam.

Tenslotte werd 31 maart een poging tot diefstal vastgesteld in de Overwinningsstraat te Hoeilaart. De dader(s) hebben een rolluik aan de achterzijde van de woning geforceerd. Vervolgens werd de deur van de keuken achter dit luik opengebroken. Wanneer de dader(s) de woning betraden is het alarmsysteem in werking getreden en moesten de dader(s) het hazenpad kiezen zonder buit.

De strijd tegen de diefstallen in woningen blijft een prioriteit voor onze politiezone. Het is natuurlijk belangrijk dat bewoners van de druivenstreek zich bewust blijven van de noodzaak tot een degelijke preventie. Zoals U kan afleiden uit de meerderheid van de vastgestelde diefstallen zijn de ramen langs de achterzijde van de woning het vaakst geviseerd en bijgevolg de zwakke schakel in onze beveiliging.

Positief is wel om vast te stellen dat er sinds 2014 een dalende tendens is in het aantal geregistreerde woninginbraken in Overijse en Hoeilaart zoals u kan zien in de tabel hieronder (cijfers uit de Algemene Nationale Gegevensbank). In 2015 stellen we voor de woninginbraken in Overijse een daling van 23% vast in vergelijking met het jaar voordien, voor Hoeilaart is de daling nog opvallender nl. -36%. Samen moeten we ervoor zorgen dat we deze tendens kunnen voortzetten in 2016 !

Labels