Nieuwsbrief 29 december 2015

De politiezone Druivenstreek wenst iedereen aangename feestdagen en een veilige overgang naar 2016

Wensballonnen

Nieuw de laatste jaren zijn de wensballonnen. Een wensballon wordt opgelaten door gebruik te maken van een brander of open vlam waarbij lucht wordt verwarmd in een ballon. Het afkoelen van de warme lucht in deze ballon kan deze doen dalen. Een plotse windstoot of hoog obstakel kan het traject van de ballon doen veranderen. De ballon kan neerkomen of blijven hangen op het obstakel terwijl de open vlam nog niet gedoofd is. Een open vlam is een gevaarlijke ontstekingsbron voor vele brandstoffen. Daarom is het zowel in Overijse als in Hoeilaart bij politiereglement verboden om wensballonnen op te laten (art 23).


Knallend plezier, maar niet voor uw dier!

Vuurwerk is angstaanjagend voor dieren. Voorkom dierenleed met volgende tips:

Hondenbezitters laten hun hond op 31 december best uitsluitend aangelijnd uit vóór 22 uur als het vuurwerk nog niet helemaal is losgebarsten.

Men houdt liefst alle huisdieren binnen van zodra het donker wordt en zet TV of radio aan om het ergste lawaai te dempen.

Weidedieren, zoals paarden, ezels, pony's en runderen worden best op stal gehouden.

Men steekt best geen vuurwerk af in de onmiddellijke omgeving van een dier.

Als men van plan is vuurwerk aan te steken is het goed om buren en landbouwers uit de omgeving op tijd te waarschuwen zodat ze de nodige maatregelen kunnen nemen.

Het afsteken van vuurwerk is zowel in Overijse als in Hoeilaart verboden, tenzij vergunning van de burgemeester (art 23 van het politiereglement).

Geflitst?

Op dinsdag 22 december 2015 controleerde de Politiezone Druivenstreek op snelheid langsheen de Frans Verbeekstraat die de verbinding vormt tussen Overijse en Hoeilaart.

Er werden 1047 voertuigen gecontroleerd, waarvan 180 bestuurders de toegelaten maximumsnelheid van 50 km/uur niet respecteerden.

De hoogste snelheid die gemeten werd bedroeg 102 km/uur.

Deze bestuurder krijgt geen onmiddellijke inning maar zal zich voor de politierechter moeten verantwoorden.

Diefstallen in Overijse tijdens het Kerstweekend

Tussen vrijdag 25 december en maandagmorgen 28 december 2015 kreeg de politie van de Druivenstreek 5 aangiften van diefstallen in woningen. Het betrof woningen in de Zuurbessenlaan, de Terrestlaan en de Kapucijnendreef in Jezus-Eik en in de Daloensdelle in Overijse-centrum.

In een woning in de Witherendreef kwam het alarmsysteem in werking en namen de daders de vlucht.

Auto beschadigd in Overijse

Maandag 28 december werd vastgesteld dat een ruit van een Citroën die geparkeerd stond langsheen de Schaveistraat in Overijse was stukgeslagen.

Op de zetel van de auto werd een grote steen aangetroffen waarmee de schade werd aangericht.

Verdachte personen of gedragingen gehoord of gezien ?

Aarzel niet. Bel onmiddellijk de politie op het nummer 101.

Labels