Nieuwsbrief 18 maart 2016

Diefstallen in de Druivenstreek

Op 10 maart werd er tijdens de dag een poging tot inbraak gepleegd in de Frans Verbeekstraat te Overijse. Er is schade vastgesteld aan de voordeur.

Op 11 maart werden 3 diefstallen gepleegd. Een diefstal via inklimming vond plaats in Tombeek alwaar een paardenzadel werd gestolen door onbekenden in de vooravond. In de Van Dyckdreef in Overijse werd een raam aan de achterzijde van de woning geforceerd. De daders hebben enkele juwelen buit gemaakt. In de Hannekensboslaan in Overijse werd er 's avonds tevens ingebroken. Er werden braaksporen aangetroffen aan het raam aan de achterzijde van de woning.

Op 13 maart werd er ingebroken tijdens de dag in Terlanen in de Abstraat alwaar het raam van de zijdeur met een bloempot, die op het terras stond, werd verbrijzeld en bovendien het raamkozijn werd opengebroken. De daders gingen er van door met de computer, laptop en tablet.

Op 16 maart werd een inbraak gepleegd in de Lanestraat in Tombeek. De daders hebben gebruik gemaakt van een ladder, die in de tuin lag, om via het dak in een gebouw te geraken. Gelukkig werd er niets ontvreemd.

Diefstallen politie-uniformen

Zoals jullie konden lezen in de pers werden er vorig jaar een honderdtal politie-uniformen gestolen. Terroristen en gangsters kunnen ze gebruiken om quasi ongehinderd toe te slaan of ongezien te verdwijnen in de chaos die volgt op een aanslag of overval. Nepagenten maken hier ook gretig gebruik van om vooral bij oudere mensen via een list binnen te geraken. Neem even de tijd om deze link te bekijken. Hier vindt u heel wat interessante tips en informatie hoe u echte politieagenten kan herkennen.

Labels