Nieuwsbrief 11 september 2015

Gemachtigd opzichter: opleiding in Hoeilaart

Ben jij ook begaan met de veiligheid aan de schoolpoort en wil je je daar actief voor inzetten ? Met de inzet van gemachtigde opzichters op gevaarlijke oversteekplaatsen, kan de verkeersveiligheid sterk ver­beterd worden. Kinderen worden geholpen om veilig de straat over te steken. Zo vervullen gemachtigde opzichters een heel belangrijke rol voor de veiligheid in de school­omgevingen en op de schoolroutes. Ouders kunnen hun kinderen met een gerust gemoed zelfstandig naar school laten stappen of trappen. Heb je interesse volg dan de cursus gemachtigd opzichter die zal doorgaan in Hoeilaart op woensdag 21 oktober van 19 tot 22 u. Lees er hier meer over.

Burgerlijke geschillen

Burgerlijke geschillen zijn strafrechtelijk niet vervolgbaar. De politie kan dan ook geen proces-verbaal opstellen en kan alleen maar bemiddelend optreden. Het kan bijvoorbeeld gaan om huurgeschillen, burentwisten (zonder slagen), problemen met eigendom, allerhande contracten, ... .

Een burgerlijk geschil wordt betwist voor de burgerlijke rechtbank. Dat kan door de vrederechter of door de burgerlijke kamer van de rechtbank van eerste aanleg. Je informeert best eerst bij het vredegerecht van je woonplaats. Indien de vrederechter niet bevoegd is, word je doorverwezen naar de burgerrechtbank. De vrederechter zal eerst een verzoeningspoging doen. De verzoeningspoging is gratis. Indien dat mislukt of geen optie is, kan er een proces volgen.

Labels