Het anoniem drugsmeldpunt voor de provincie Vlaams-Brabant werd gelanceerd !

Op 15.05.2023 werd het anoniem drugsmeldpunt voor de provincie Vlaams-Brabant gelanceerd onder de naam ‘anoniemdrugsmeldpuntvlaamsbrabant.be’.

anoniemdrugsmeldpuntvlaamsbrabant.be00000/dumping

Steeds vaker zien we dat illegale drugsproductie gevaarlijke situaties in onze provincie veroorzaakt. Drugsafval is giftig en wanneer het wordt achtergelaten kunnen mensen er ongevraagd mee in contact komen. Een cannabisplantage kan de oorzaak zijn van een brand waarbij omwonenden of brandweerlieden in gevaar kunnen komen. De gevolgen kunnen desastreus zijn.

Voor een effectieve aanpak van deze ondermijnende criminaliteit hebben politie en justitie ook de hulp nodig van de burgers. De burgers - die verdachte signalen opmerken - kunnen dit vanaf 15.05.2023 ook voor Vlaams-Brabant anoniem melden via de website https://www.anoniemdrugsmeldpuntvlaamsbrabant.be/.

Het meldpunt heeft als doel drugscriminaliteit aan te pakken. Het meldpunt biedt een extra vangnet voor als iemand wel wil melden, maar niet bekend wil worden. De anonimiteit staat altijd centraal.



Het meldpunt werkt via een contactformulier op de website dat door de melder dient te worden ingevuld.

Promofilm : https://youtu.be/AHeu3MifXY0

Labels