Actie handelszaken en horeca

Hieronder vindt u de resultaten van de actie in samenwerking met onze partners FOD volksgezondheid, RVA, RSZ, arbeidsinspectie, dienst vreemdelingenzaken, FOD financiën en onze collega's van  alle diensten van de PZ Wokra: recherche, wijk, interventie en FOT (fenomeen en overlast). 

Er werden in totaal 23 handelszaken, café's en restaurants gecontroleerd.

Daarbij werden niet conforme e-sigaretten in beslag genomen, niet conforme tabak en in de sky Blue Lounge werd niet conforme waterpijptabak ter plaatse vernietigd.

Er werd een persoon zonder geldige papieren aangetroffen, dienst vreemdelingenzaken werd gecontacteerd en betrokkene ontving een bevel om het grondgebied te verlaten.

Er werden 5 PV's inzake zwartwerk opgemaakt .

Er werden 4 overtredingen vastgesteld inzake onregelmatigheden met het kassasysteem.

Er werd 1 PV werkloosheid lastens werknemer opgesteld.

Er werden 3 DIMONA vaststellingen gedaan inzake niet aangegeven arbeid.

Er werd 1 waarschuwing opgemaakt inzake zwartwerk.

Dienst vreemdelingenzaken heeft 6 personen hun identiteitsdocumenten verder gecontroleerd, doch deze bleken na controle allen in regel.

Er werden 5 inbreuken op de camerawetgeving opgesteld.

Ook werden in een 4-tal handelszaken inbreuken op de hygiene vastgesteld de FOD voedselveiligheid zal hiervan in kennis worden gesteld voor verder nazicht.

Er werd 1 PV opgemaakt inzake GSM gebruik achter het stuur.

Er werd 1 navolgend PV opgesteld inzake uitvoeren van een betekening van het recht tot sturen.

In de Sky Blue lounge werden 76 personen dewelke aanwezig waren in de zaak gecontroleerd. Er werd niemand aangetroffen met te nemen maatregelen.