Winkeldiefstallen in Leuven

Het afgelopen weekend vonden enkele winkeldiefstallen plaats in Leuven. Zaterdag konden twee vrouwen in een kledingszaak op de Bondgenotenlaan twee bloesjes en een sjaal meenemen en er mee naar buiten wandelen. Een van de bedienden had echter alles gezien en ging achter de daders aan.

Zij kon, samen met een vrouwelijke voorbijganger, één van de verdachten tegen houden. De tweede verdachte kwam haar kompaan helpen en er ontstond wat trek- en duwwerk. De twee konden er vandoor gaan en sprongen in een voertuig dat even verder stil stond. Toen de wagen weg reed, werd de getuige die de verdachte mee had tegen gehouden, bijna omver gereden. De nummerplaat die door de getuige werd genoteerd, kon niet worden teruggevonden in het computerbestand.

Een 26-jarige bewakingsagent die zaterdag in de Fnac in de Vital Decosterstraat een winkeldief wilde tegen houden, werd door de kerel bedreigd met een mes. De detective had gezien hoe de onbekende, een man van tussen de 20 en 25 jaar die schijnbaar onder invloed was, enkele spullen in een plastieken zak stopte en vervolgens zonder betalen naar buiten wilde stappen. De winkeldetective hield de man tegen en nam de zak met gestolen spullen af. Daarop haalde de kerel een mes uit zijn binnenzak en dreigde in de Engelse taal de bewakingsagent te zullen doden. Even later ging de onbekende er vandoor. Een zoektocht van de politie had geen resultaat. Er is een onderzoek opgestart waarbij onder meer wordt nagegaan of er camerabeelden zijn die kunnen helpen bij het identificeren van de dader.

Zie je verdachte handelingen, wees alert en contacteer ons op 016/210 610.

Winkeliers, lees hier meer tips over welke maatregelen je kan nemen om winkeldiefstal tegen te gaan.

Labels