Persbericht - zondag 14 april 2024

Dit is het persbericht van zondag 14 april 2024.

Persbericht

Diefstal uit voertuig

Zaterdagochtend merkte een voorbijganger in de Nerviërsstraat in Leuven een geparkeerd voertuig op waarvan een zijruit aan de linkerkant verbrijzeld was. De politie kwam ter plaatse en stelde vast dat de spullen in de auto overhoop gehaald waren. De inspecteurs verwittigden de eigenaar van de wagen. Hij stelde op zijn beurt vast dat er enkele muntstukken uit de wagen verdwenen waren. De politie stelde proces-verbaal op. 

Verkeersongeval

Zaterdag om 16.40u gebeurde er een verkeersongeval in de Ambachtenlaan in Heverlee. Een 27-jarige vrouw kreeg er op de parking van een bedrijf rijles van haar 25-jarige broer. Op een bepaald moment ging het echter mis, want de vrouw reed tegen het uitstalraam van het bedrijf. Door de aanrijding raakten zowel het gebouw als de auto beschadigd. De leerling-bestuurder en haar broer bleven ongedeerd. De politie kwam ter plaatse voor de vaststellingen. Tijdens de controle bleek dat de vrouw nog geen voorlopig rijbewijs had. Ze legde een negatieve alcohol- en drugstest af. De politie stelde proces-verbaal op.  

Verkeersinbreuk

Zondag omstreeks 01.30u stelde een politiepatrouille vast dat een automobilist op de Tiensepoort in Leuven op het fietspad reed. De politie zette het voertuig aan de kant voor een controle. De 58-jarige bestuurder legde een positieve alcoholtest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.