Persbericht - zondag 10 maart 2024

Dit is het persbericht van zondag 10 maart 2024 met aandacht voor een loslopend paard, alcohol achter het stuur en twee inbraken.

 

Persbericht

Verkeer

Zaterdagnacht even na 1 uur kreeg de politie verschillende telefoontjes van geschrokken automobilisten dat er een paard rondliep op de St-Jansbergsesteenweg. Enkele voorbijgangers slaagden er in het dier te pakken te krijgen en staande te houden. Na wat zoeken kon de eigenaar van het paard worden aangetroffen. De man had een hek van de staanplaats van het paard onvoldoende afgesloten, waardoor het dier makkelijk de straat op kon en voor de vrijheid koos. Gelukkig bleven dier en passanten ongedeerd.

Een zestiger uit Brussel werd zondagmorgen omstreeks 7.30 uur aangetroffen achter het stuur van zijn bestelwagen, die in de Celestijnenlaan in Heverlee deels op het voetpad en deels op de rijbaan met draaiende motor stilstond. Een getuige belde de politie omdat hij dit toch maar raar vond, aangezien hij meer dan een half uur eerder het voertuig al was gepasseerd op diezelfde plaats. De patrouille vroeg de chauffeur waarom hij daar stilstond met de lichten aan en draaiende motor. De man beweerde op weg te zijn om pakjes te leveren, maar de volledige laadruimte was leeg. De Brusselaar legde vervolgens een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. 


Inbraken

Onbekenden hebben zaterdagvoormiddag ingebroken in een appartement op het gelijkvloers in de Brouwersstraat. Het cilinderslot werd uit de deur verwijderd. Heel de flat werd doorzocht. De buit bestond uit enkele dure horloges, wat cash geld en enkele Svarovskibeeldjes. Om aan de beeldjes te kunnen hadden de indringers de kast waarin ze tentoon werden gesteld, open gebroken. Het labo kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek. Op camerabeelden van in het gebouw waren twee verdachte personen te zien. Er wordt geprobeerd deze te identificeren. 

Onbekenden hebben het voorbije weekend ingebroken in circustent Ronaldo op het Blauwputplein in Kessel-Lo. Eén van de medewerkers stelde zaterdagavond vast dat een kistje met daarin een alarmpistook was verdwenen. Het kistje was opgeboren in een aparte ruimte van de tent. Voor de daders was het echter helemaal niet moeilijk om daar binnen te geraken.

Labels