Persbericht - woensdag 10 april 2024

Dit is het persbericht van woensdag 10 april.

Persbericht

Inbraak

De bewoners van een huis in de Langendaallaan in Heverlee kwamen dinsdagavond tot de onaangename vaststelling dat er ingebroken werd. Ze kwamen net thuis van vakantie en zagen dat de voordeur geforceerd was. Na een snelle rondgang in de woning constateerden de bewoners dat de dief enkele juwelen en horloges had buitgemaakt. De politie kwam ter plaatse voor de vaststellingen en stelde proces-verbaal op. 

 

Verkeersongevallen

Woensdag om 8u gebeurde er een verkeersongeval op de Martelarenlaan in Kessel-Lo. Een 61-jarige vrouw met een elektrische fiets en een 43-jarige bestuurder van een speed pedelec botsten er op het fietspad ter hoogte van huisnummer 65 frontaal tegen elkaar. Beide bestuurders raakten hierbij gewond. De vrouw klaagde over pijn aan haar linkerschouder en haar sleutelbeen, maar ze hoefde niet mee naar het ziekenhuis voor verzorging. De man daarentegen werd wel afgevoerd naar het Heilig-Hartziekenhuis. 

Ook om 8.30u ging er een fietser tegen de vlakte, ditmaal op het Kantineplein in Heverlee. De 53-jarige man reed, komende uit de richting van de Hertog Engelbertlaan, in de richting van het Arenbergpark. Hierbij kruiste de fietser de Kardinaal Mercierlaan. Op de Mercierlaan reed een 21-jarige automobilist. Hij merkte de fietser niet op en reed hem aan. Hierbij raakte de vijftiger gewond aan zijn hoofd, zijn ribben en zijn rechterhand. Hij werd met de ziekenwagen overgebracht naar het UZ Gasthuisberg. De politie ging bij beide verkeersongevallen ter plaatse en stelde proces-verbaal op.