Persbericht - vrijdag 22 maart 2024

Dit is het persbericht van 22 maart 2024.

Persbericht

Verkeer

Een 19-jarige studente uit Scherpenheuvel-Zichem raakte donderdagnacht even na 2 uur ernstig gewond toen ze op de Geldenaaksebaan met haar fiets tegen een geparkeerd voertuig reed en vervolgens met een klap op de rijbaan terecht kwam. Enkele toevallige passanten zagen hoe ze met een bebloed hoofd en bewusteloos bleef liggen. De fietsster was samen met enkele vrienden op weg naar huis na een avondje uitgaan in de stad, toen ze wellicht door tegen een verhoogde trottoirrand te rijden, begon te slalommen, de zijspiegel van een geparkeerde auto raakte en tegen de grond ging. Het slachtoffer werd na verzorging ter plaatse met een ziekenwagen overgebracht naar het UZ Gasthuisberg. Ze was niet in levensgevaar.

Een 32-jarige stepper werd donderdagavond even voor 21 uur met de ziekenwagen overgebracht naar het UZ Gasthuisberg, nadat hij in de Brusselsestraat ten val was gekomen. Volgens getuigen ging de man zonder aanwijsbare reden plotseling met een harde klap tegen de grond. Het slachtoffer zelf wist zich helemaal niets te herinneren van het voorval. Hij hield aan de val een hoofdwonde over en moest voor onderzoek in het ziekenhuis blijven. 

Een 61-jarige bestuurder van een fiets woonachtig in Bierbeek, raakte donderdagavond omstreeks 16 uur gewond toen hij op het kruispunt van de Tervuursevest met de Ijzermolenstraat in aanrijding kwam met een auto. De fietser reed op het fietspad waar hij een tik kreeg van een auto die rechtsaf de Ijzerenmolenstraat wilde inrijden. De fietser ging daardoor even verder tegen de grond. Hij werd met lichte verwondingen met de ziekenwagen overgebracht naar het UZ Gasthuisberg.