Persbericht - maandag 8 april 2024

Dit is het persbericht van maandag 8 april, met aandacht voor enkele verkeersongevallen.

Persbericht

Verkeersongevallen

Zondag omstreeks 9u botste de bestuurder van een personenwagen tegen een voertuig dat geparkeerd stond in de Lei in Leuven. Ondanks het feit dat de aanrijdende wagen heel wat schade had als gevolg van het ongeval, reed de bestuurder verder. In de Riddersstraat zette de man de wagen dan toch aan de kant. Op dat moment zat het voertuig al op de velg. Twee alerte passanten contacteerden de politie. Een eerste in verband met het verkeersongeval in de Lei en een tweede omdat hij het beschadigde voertuig zag staan in de Riddersstraat. Op die manier was een patrouille snel ter plaatse in de Riddersstraat. Daar werd de bestuurder nog aangetroffen. Het viel de politie op dat de 36-jarige man wankel op zijn benen stond. Hij legde een positieve alcohol- én drugstest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. De eigenaar van het aangereden voertuig in de Lei werd op de hoogte gebracht. De politie stelde proces-verbaal op.

Maandag omstreeks 10u reed de bestuurder van een vrachtwagen met aanhangwagen tegen een paaltje op het voetpad net voor het politiecommissariaat op de Philipssite in Heverlee. Bij het afdraaien richting het postkantoor aan de overzijde raakte de achterkant van de aanhangwagen het paaltje. De bestuurder van de vrachtwagen stapte uit om de schade aan het paaltje en de aanhangwagen te bekijken, maar reed daarna verder. De aanrijding ging evenwel niet onopgemerkt voorbij. De politie contacteerde de firma van de vrachtwagen en vroeg om de bestuurder te laten weten dat hij zich bij de politie moest melden. Enige tijd later bood de 23-jarige chauffeur zich aan op het commissariaat. De politie stelde proces-verbaal op.

Vekeersongeval Philipssite 08042024


Verkeersongeval

Een bewoner van een huis in de Kerspelstraat in Heverlee stelde zondagavond vast dat een onbekende de beide achterwielen van zijn geparkeerde wagen had gestolen. De auto stond geparkeerd onder een carport die te bereiken is vanaf de straat. Wanneer de bewoner thuiskwam stond de wagen langs de ene kant op een krik en langs de andere kant op een steen. De politie opende een onderzoek en stelde proces-verbaal op.

Labels