Persbericht - maandag 25 maart 2024

Dit is het persbericht van maandag 25 maart 2024.

Persbericht

Inbraken

Afgelopen weekend werd er ingebroken in een appartement in de Groefstraat in Leuven. Het was de bewoonster die de inbraak zondagnamiddag vaststelde. De inbreker klauterde tot op het balkon op de eerste verdieping en forceerde daar het keukenraam. In het appartement werd alles overhoop gehaald. De verdachte nam ook nog de tijd om de toegangsdeur tot het appartement langs de binnenkant te blokkeren met enkele stoelen. Tijdens een eerste rondgang constateerde de bewoonster dat er een som cash geld buitgemaakt werd. De politie kwam ter plaatse voor de vaststellingen en stelde proces-verbaal op.

In de nacht van zondag op maandag kreeg een woning in de Volhardingslaan in Heverlee ongewenst bezoek. De bewoonster zag maandagochtend dat de achterdeur openstond. Aangezien de deur niet op slot was, raakte ze niet beschadigd. De inbreker ging aan de haal met de inhoud van de portefeuille van de bewoonster, een tablet en een muziekbox. De politie opende een onderzoek. 

En ook in de vlakbijgelegen Bloemenlaan waren de voorbije nacht inbrekers aan het werk. Ook hier was het een koud kunstje om de woning te betreden, aangezien de sleutel op de buitenzijde van de voordeur zat. De inbreker ontvreemdde onder andere een bankkaart en wat cash geld. Met de bankkaart werden ’s ochtends vroeg al enkele betalingen gedaan, zo stelde de bewoonster vast. De politie deed de vaststellingen en stelde proces-verbaal op. 

Poging diefstal

Maandag omstreeks 2u trachtten twee onbekenden het straatnaambordje van de Charles Deberiotstraat in Leuven te stelen. Om dit te doen zat de ene man op de schouders van de andere. Het betreft het straatnaambordje aan de kant van de Naamsestraat. Een bewaker van de KU Leuven merkte de feiten op en sprak de twee mannen aan. Na enkele ogenblikken zetten ze het op een lopen. In hun vlucht gaf één van de twee de bewaker een duw. De bewaker probeerde de man nog vast te grijpen, waarbij ze beiden ten val kwamen. Toch slaagden de mannen erin te vluchten. De politie werd opgetrommeld en deed nog een uitgebreide buurtpatrouille, maar zonder resultaat. De bewaker bleef ongedeerd. De politie zal onder andere aan de hand van camerabeelden proberen de verdachten te identificeren. Er werd proces-verbaal opgesteld. Uiteindelijk bleef het wel bij een poging diefstal, want het straatnaambordje werd niet effectief gestolen. 

Verkeersongevallen

Maandagochtend om 7.45u gebeurde er een verkeersongeval op de Tiensesteenweg in Leuven. Een 46-jarige bromfietsster reed op het fietspad in de richting van Leuven, wanneer ze moest uitwijken voor een tijdelijk verkeersbord dat op het fietspad stond. Op het moment dat ze uitweek, werd ze echter voorbijgereden door een fietser. Hierdoor moest de bromfietsster bijsturen en kwam ze tegen het verkeersbord terecht. Ze verloor haar evenwicht en kwam ten val tegen een geparkeerde auto. De bromfietsster bleef ongedeerd. De bromfiets en de geparkeerde auto raakten licht beschadigd. De politie kwam ter plaatse voor de vaststellingen. Bij de controle van de boorddocumenten kwam aan het licht dat de bromfiets niet verzekerd was. De tweewieler werd in beslag genomen. De politie stelde proces-verbaal op. 

 

Maandag om 12u raakte een 18-jarige fietsster gewond aan haar rug bij een verkeersongeval. Ze reed met haar fiets in de Maria-Theresiastraat in Leuven, in de richting van het station. In de Blijde-Inkomststraat reed een 53-jarige autobestuurster in de richting van het Mgr. Ladeuzeplein. Op het kruispunt botste de fietsster tegen de auto en kwam ten val op haar rug. Ze werd met de ziekenwagen overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging. De politie kwam ter plaatse en stelde proces-verbaal op.  

Labels