Persbericht - dinsdag 16 april 2024

In het persbericht besteden we aandacht aan het voorbije stormweer en diefstal uit een aantal voertuigen.

Persbericht

Diefstal uit voertuig

In de nacht van zondag op maandag werd er in maar liefst tien geparkeerde voertuigen ingebroken. 

Een eerste melding kwam van de Diestsesteenweg in Kessel-Lo. Daar werd een autoradio uit een wagen gestolen. Er was evenwel geen braakschade op te merken. Bij het stelen van de autoradio werd vermoedelijk ook een andere kabel beschadigd, want de wagen weigerde nadien nog dienst.

De tweede melding kwam van de Werkhuizenstraat in Kessel-Lo. Daar werden drie auto’s opengebroken, telkens door het beschadigen van een venster aan de passagierszijde. De eigenaars van de wagens kwamen er plaatse. Ze konden alle drie vaststellen dat er niets uit hun voertuig gestolen werd. Op één van deze wagens werd wel de autoradio van de auto op de Diestsesteenweg aangetroffen.

Ook in de Justus Lipsiusstraat in Leuven werden twee wagens bezocht. Hier werd telkens het venster rechts achteraan verbrijzeld. Hoewel de beide auto’s duidelijk doorzocht werden, werd ook hier niets gestolen.

De laatste melding kwam uit de Arnould Nobelstraat in Leuven. Ook daar werd van vier geparkeerde wagens het venster rechts achteraan stukgeslagen. Uit één van de vier auto’s werden twee flesjes parfum gestolen. Bij de andere drie wagens was er behalve de beschadigde ruit geen nadeel.

De politie deed op elke locatie een buurtonderzoek en analyseert camerabeelden. Voorlopig is er nog geen spoor naar de verdachte(n).

Stormweer

Eénmeilaan
Omgewaaide boom op de Eénmeilaan

Een hevige windstoot zorgde er maandag rond 15.30 uur voor dat er bijna gelijktijdig op drie plaatsen een boom op de weg terechtkwam. Op de Eénmeilaan in Kessel-Lo en in campus Arenberg in Heverlee bleef de hinder beperkt tot het fietspad. Op de Edouard Remyvest was de volledige weg versperd. Er raakte niemand gewond. De brandweer zorgde er telkens snel voor dat de bomen opgeruimd werden. 

Om 18 uur kwam er nog een melding van de Kardinaal Mercierlaan in Heverlee. Daar was een grote tak afgebroken en op een geparkeerde wagen gevallen. De wagen liep schade op aan de rechterflank. 

Campus Arenberg
Omgewaaide boom campus Arenberg