Maak kennis met de senior van de maand maart

Van 4 tot en met 12 maart vindt de 'Week van de vrijwilligers = Een week om te bedanken!' plaats. Het centrale thema in 2017 is 'vrijwilligers versterken je buurt'. Vrijwilligers betekenen immers heel veel voor de gemeenschap. De kracht van vrijwilligerswerk in de buurt valt niet te onderschatten. Om in de verf te zetten dat die inzet niet zo vanzelfsprekend is, is de senior van de maand maart dan ook een vrijwilliger: Antoon 'Tonny' Reynders.

Tonny is geboren op 17 oktober 1952 in Meensel-Kiezegem (Hageland) en komt uit een gezin van 6 kinderen. Tonny maakt deel uit van een tweeling. De senior van de maand woont in Kessel-Lo, samen met zijn echtgenote. Na de middelbare school in Sint-Joris-Winge startte Antoon als productiemedewerker bij de Leuvense bierbrouwerij Breda in de Vaartstraat in Leuven. Hij zette zijn carrière voort bij Coca-Cola Leuven in Kessel-Lo. Deze vestiging is in 1975 verhuisd naar de Mechelsestraat in Leuven en sloot in 1996 de deuren. Tonny beëindigde zijn loopbaan als heftrukchauffeur in het distributiecentrum van Coca-Cola in Hasselt. In 2010 is Tonny met brugpensioen gegaan.

Vrijwilliger

Tonny startte zijn tweede carrière als vrijwilliger met hulp te bieden aan zijn buurvrouw. De vuilnisbak buitenzetten en het voetpad sneeuwvrij maken, waren één van zijn eerste taken. Deze buurvrouw kwam destijds regelmatig naar het dienstencentrum Ter Vlierbeke. Tonny heeft via zijn buurvrouw vernomen dat ze op zoek waren naar vrijwilligers en is vanaf januari 2011 aan de slag gegaan als vrijwilliger en kreeg zo meteen 70 nieuwe 'collega's'.

Takenpakket in Ter Vlierbeke

Elke dinsdagnamiddag vind je de senior van de maand in de cafetaria van Ter Vlierbeke samen met Roger. Elke maandag en donderdag geeft hij ondersteuning bij het klaarzetten en opdienen van de middagmaaltijden.

Voorts is Tonny een keer per maand begeleider tijdens het winkelen. Mensen worden thuis opgehaald en naar de winkel gebracht en nadien weer met hun boodschappen terug thuis gebracht. Tonny is ook nog aanwezig elke donderdag wanneer er muzieknamiddagen doorgaan in Ter Vlierbeke.

Op weg op Facebook

"Via senior van de maand proberen we oude bekenden of vrienden terug met elkaar in contact te brengen. Misschien zijn mensen elkaar in de loop der jaren uit het oog verloren en hebben ze weer zin om met elkaar herinneringen op te halen.", vertellen de senioreninspecteurs Joke Luyckx en Patricia Van de Walle, "Op het eind van het jaar organiseren we trouwens voor alle senioren van de maand een leuke activiteit." De senioreninspecteurs gaan ook langs verschillende digipunten in de dienstencentra om senioren op weg te helpen op Facebook en zo hun pagina verder bekend te maken.

Labels