Handige dieven stelen gsm met afleidingstruc

Vrijdagnamiddag gingen twee jonge mannen er vandoor met de iPhone van een werknemer van een architectenbureau in de Halvestraat.

Het duo was samen met een werknemer van de firma naar binnen geglipt. Eenmaal binnen werden ze aangesproken door een verantwoordelijke van de zaak. Toen ze zegden dat ze geld voor eten nodig hadden, werden ze aan de deur gezet. Even later bleek dat ze van de korte tijd dat ze binnen waren, gebruik hadden gemaakt om een iPhone die op een bureautafel lag mee te grissen. Een half uurtje eerder was er al melding gemaakt dat dit duo binnen in de gebouwen van Vleugel F in de Brusselsestraat rondliep. De dame die daar aan het werk was, was een jaar geleden zelf slachtoffer geworden van de diefstal van haar gsm. Dat gebeurde toen ook terwijl ze afgeleid werd met onzinnige praatjes. Daardoor was ze extra alert. Nadat ze het tweetal had buiten gewerkt, verwittigde ze de politie.

Hou steeds je gsm in de gaten, zeker wanneer onbekenden jou aanspreken. Meld verdachte gedragingen steeds aan ons op het nummer 016/210 610.

Labels