Drukke nacht voor Leuvense politie

Het was een bijzonder drukke nacht voor de Leuvense politie, dit door tal van interventies voor uitgaansoverlast. Zo werden heel wat kotfeestjes stil gelegd, werd een blinde student herenigd met zijn vrienden, konden vandalen gevat worden en kreeg een muurklimmer een GAS-pv.

Even na middernacht werd een kotfeestje met een dertigtal studenten in de Frederik Lintstraat stil gelegd. De aanwezigen zorgden voor bijzonder veel geluidsoverlast voor de buurt. De verantwoordelijke van het feestje, een 19-jarige studente uit Wemmel, begreep niet wat ze fout deden en weigerde mee te werken. De politie stelde proces-verbaal op voor nachtlawaai. Gelukkig was de rest van het gezelschap wel slimmer en konden ze hun vriendin bedaren en iedereen aanmanen om te vertrekken. In de Lombaardenstraat in Leuven werd even na middernacht een kotfeestje stil gelegd nadat ze voor lawaaihinder zorgden. De verantwoordelijke, een 25-jarige student uit Turnhout, excuseerde zich en stuurde iedereen meteen weg. In de Bogaardenstraat in Leuven zorgden een aantal fuifgangers die buiten voor de zaak stonden even voor 2 uur voor geluidsoverlast voor de buurtbewoners. De aanwezigen werden binnen gestuurd.

Een 21-jarige student uit Kessel-Lo beklom vannacht even voor 3 uur de muur van college De Valck in de Tiensestraat in Leuven. Hij wandelde een paar meter over de muur en klom dan weer naar beneden. Om terug omlaag te klimmen gebruikte hij een verkeersbord dat tegen de muur bevestigd was. Dit raakte hierdoor beschadigd. Hij had echter pech dat er net een politieploeg passeerde. Er werd een GAS-pv opgesteld. De jongeman was bereid de schade te betalen.

Even na drie uur vonden drie studenten het nodig om een geparkeerde motorfiets om te duwen in de Schapenstraat in Leuven. De eigenaar hoorde de doffe plof op straat en zag de drie vertrekken. Hij kwam naar beneden en ging de drie achterna. De politie kon hen vatten. Ze waren allen onder invloed van alcohol maar niet openbaar dronken. Geen van de drie wilde toegeven dat ze de motorfiets hadden omgeduwd. Ze zullen mogen opdraaien voor de beschadigen aan de motorfiets.

De kotgenoten van een 19-jarige student uit Schoten belden vannacht omstreeks 3.30 uur de hulpdiensten naar de Blijde-Inkomststraat omdat ze geen reactie meer kregen vanuit de kamer van de jongeman. Zijn douche liep al ruim een half uur en er stond luide klassieke muziek op. Ze geraakten echter niet binnen omdat de sleutel aan de binnenzijde van de kamer zat. De politie brak de deur open en trof de jongeman bewusteloos aan in de douche. Hij kwam snel terug bij bewustzijn, maar kon zich niets meer herinneren. De jongeman, die duidelijk onder invloed van alcohol was, werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Even na 5 uur kreeg de politie een melding binnen van een luidruchtig kotfeestje in de Parkstraat in Leuven. De muziek was er al vanop straat te horen. Daarnaast werd er ook luid geroepen. Na controle bleek het om dezelfde vier studenten te gaan waarbij de politie al eerder op de avond tussen moest komen voor nachtlawaai. Zelf ontkenden ze dit. Er werd proces-verbaal opgesteld voor nachtlawaai.

De verantwoordelijke van een fakbar in de Tiensestraat belde even na 5 uur de politie omdat er een blinde student alleen was achtergebleven in de fakbar. De vrienden waarmee hij gekomen was, was hij in de loop van de avond kwijt geraakt. De jongeman, een 19-jarige uit Oostende, verbleef echter op kot in Brussel en kon niet alleen naar huis. De politie haalde de jongeman op en slaagde er uiteindelijk in om toch een van zijn vrienden te contacteren. Deze was ook al naar zijn vriend op zoek. Samen vertrokken ze terug naar Brussel.

Een 23-jarige man uit Mechelen die deze ochtend even voor 6 uur na het uitgaan naar het kot van zijn vriendin in de Charles De Beriotstraat op weg was, werd in de Naamsestraat aangesproken door een op het eerste gezicht vriendelijke jongeman. Na het praatje wilde het slachtoffer zijn gsm nemen en merkte dat deze weg was. Hij ging de jongeman onmiddellijk achterna. Deze gaf de gsm op vraag van het slachtoffer onmiddellijk terug en zei dat het allemaal maar een grapje was. Het slachtoffer belde hierop de politie en kon een beschrijving geven van de verdachte. Deze was niet meer in de omgeving aanwezig. De camerabeelden van de stad zullen bekeken worden met oog op identificatie van de verdachte.